Merhaba ; Sevginin dili dini ırkı medeniyeti yoktur. Sevgi evrenseldir. Mutluluğun kitlesel olduğu her alanda sevgi vardır. sevgi hakedilmez sevgi içten gelir içindeki güzellikleri yansıtırsın. O haketmiyor ona sevgimi veremem diyemezsin. sen seviyorsan herkesi eşit sevmelisin. İnsan bir yolcu gelip geçici önemli olan bu evrende bir isim bırakmak ( iyi anlamda) kötü anlamda olanların zaten arkasından sövülür. sen ölünce sevil :) hepimizin sevgi dolu günler görmesi dileği ile <3 Konuya özlü bir söz ekleyerek bitirelim :)
Biraz klasik oldu ama kusura bakmayın tanımı bu :)
Estağfurullah aksine çok duru temiz bir okudum. Benimde sevgi deyince aklıma ilk gelenlerden biri selvi boylum al yazmalım filmidir çok severim hala izlerim... Amin hepimiz için inşallah teşekkür ederim. 😇
Sevgi benim için üçe ayrılır. + Doğal sevgi + Gerçek sevgi + Yapay sevgi
Doğal sevgi, gerçekten içimizden gelen doğaya karşı duyduğumuz sevgi çeşididir. Gerçek sevgiyse herhangi bir çıkara dayanmadan, kendimizi düşünmeden yalnızca o olduğu için sevdiğimiz, karşılıksız sevgi çeşididir. Tabi illa karşılıksız olması gerekmiyor.
Birbirini gerçekten seven insanlarda bu sevgiyi yaşıyor olabilir. Yapay sevgiyse birinin izlediğinin bilincinde olarak normalde sevmediği birini, objeyi sırf sempatik/şirin gözükmek için -muş gibi gösterilen sevgi çeşididir.
Belki de bu yüzden sahtelikten bu kadar haz etmiyorum. Yapay ve samimiyetsiz olduğu için. Yukarıda da ayırdığım gibi, sevginin üç ana başlığı var. Seninde sorduğun ikincisi yani gerçek sevgi. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu, yaşamadığı için uzak kaldığı tür.
Gerçek sevgi, bir kalpten diğerine giden ruhun ilacıdır. Shakespare'ın sık sık kullandığım bir sözü var. 'Beğendiğiniz bedenlere, hayalinizdeki ruhları koyup aşk diyorsunuz'.. Burada olduğu gibi gerçek sevgi de anlamını yitirmiş durumda. Artık sevgi diyince alışverişten, menfaatten bahsedilir oldu. Oysa sevgi yalnızca iyileştirir. Yaralamaz ya da üzmez ☾
Yine hem öğretici hem hissettirici bir yorum okudum kesinlikle haklısın. Gerçek sevgiyi almaya ihtiyacımız var ama vermeye gelince maalesef çok cimriyiz. 💫
Sevginin tanımı yapmaya kalksak kelimeler kifayetsiz kalır. Kısaca özetleyeyim yoksa sayfalara sığacağını düşünmek abes kaçar. Bir insanın başka bir insana veya şeye saf, temiz, masum ve karşılık beklemeksizin ona karşı bağlılık ve merhamet başta olmak üzere duyduğu hisler bütünüdür. Burada üzerinde durulması gereken nokta asıl sevgiyi bizlere bahşeden , enayetiyle bizlere lütuf buyuran Rabbimize karşı duyduğumuz sevginin muvakkat değil de namütenahi yahut baki olduğu şuurunun elzem olduğunu akledebilmektir. O'na karşı olan gerçek sevgimiz zati ve subuti sıfatlarının biz aciz mahlukatlar ve tüm kainat üzerindeki tecellisini tecessüs etmek bizlerin mesuliyetindedir. Nitekim bu duyguları bizlere veren yüce Rabbim'in sevgisinden şüphe duymak dahi bizler için şirke girmek demektir ve yapılacak en vahim yahut en melun hatadır.
Gerçek sevgi karşılıklıdır karşılıksız hiç kimse hiçbir yere kadar sevemez ve bana göre de Çıkarsız ilişki iyilik hoşgörü ve samimiyet Beklenen karşılık tamamen sevgi menfaat değil asla benim için karşılık kavramı bu
Karşılık beklemedidğin birşeydir onun geçtiği yolu yattığı yastığı sevdiği köpeği hersabah gördüğü ağacı sevmektir aşk hem sevip hemde benden çok görüyorlar diye kıskanmaktır aşk