Ahahaaa bu ülkede bulamazsın abi onu, en feminist, en aykırı geçinen bile iş evlenmeye gelince içinde saklı Kezoyu ortaya çıkarıyor. Elini tutup seninle dooooğru nikah dairesine gelecek kadın daha anasından doğmadı. "Ay hayatta bir kez oluyor" şımarıklığı, kız isteme, söz, nişan, kına, düğün adımlarının Türk Kezoları Dayanışma Derneği'nce hazırlanan "evlenme el kitabı"na uygun gerçekleştirilmesi, elalemi eğlendirmek için genç çiftin ve/veya ailelerinin borç yükü altına girmesi... Ulan, evlenecek kadın kıymetli, o kadar masrafı hakediyor da, erkek kıymetsiz mi?
Aslında fikren kadına aşk yeter ve beklentisi olmadığını ifade eder. Ancak mahalle baskısı devreye girip ego yüklemesi yaptırır. Kayinvalide, hala, teyze... bunlar tehlikelidir.
Bu saydıklarının tek birini bile yapmadan evlenmek istiyorum, nasip olursa da bu şekilde sade bir nikahla evleneceğim. Ama erkeklerin %99’u zor olanı sevdiklerinden böyle kızlara pek aldırış etmiyor hatta altında buzağı arıyorlar. ☺️
Kanka öylesi garı bulunur mu bilmiyorum ana ben 34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı itaatkar ve xürtük ruhlu babişkosu fabrikatör olanYasemin Özilhan tadında garı ariyom. İlanımi verdim gidiyom 🤪
Yok öyle kız….. isteme, nişan, düğün , Maldivler de balayı , Türkiye’de bi tatil, evi olcak , işi olcak , maaş dolgun , evlilik hediyesi araba vs vs olmadan olmaz……. isterim💁🏻♀️
Geçim sıkıntısı ile mutluluk biraz zor ama başarılar diliyorum yıllardır süren evlilikler bile maddi sıkıntıdan bitiyor hayat canım cicim ayları bitince başlar
Yoktur vardır konu o değil. İki taraf nasıl istiyorsa onu yapar. Masraf istemiyosa tabi ki bu bir kural değil gider imza atar evlenirler. Ama kutlama istiyorlarsa da bütçelerine göre bir şey yapmak para israfı olarak görülmemeli. Tamam borca girenler saçmalıyor ama bütçeye göre diyorum ben.
Elbette bütçeye göre burseyler yapılması mantıklı. Ama çoğunlukla yıllarca bu prosedürler için para biriktirilip , bütçeler aşılıp ağır borçlar altına giriliyor.
Öğretilmiş çaresizlikler diyoruz biz buna. İnsanların çoğu sevdiği ile mutlu olmak yerine, sevdiğinin yaptıkları ile mutlu olmaya çalışıyor. O yüzden hep mutsuzlar.🙂
Elbet vardır böyle sade bir şeyler seven. Ancak özel bir gün olarak adlandırıldığından ayrıca Türk geleneklerinde bu tür şeyler olduğundan oldukça az bir kısım böyle düşünür.
Hiç birini yapmayacağım Belki bu düşüncem yüzünden evde kalcam Sade bir nikah minik bir kutlama olacak yeterli Böyle bir kız varsa gelsin hemen imzayı atalım
Düğün yapmayi istemem yani çok saçma geliyor akrabaları eğlendirmek için para harcıyoruz onun yerine o paralarla balayı tatil yani diledigimizce gezip tozmak daha akıllıca 😀
Ben ne başkasının kızını kaçırır ne de bunun bana yapilmasini hoş karşılamam. Oğlum öyle bir şey yapsa, bunun için çok geçerli bir neden yoksa asla destek olmam.