Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Duygularımı geri planda tutuyorum bir çok konuda.. Çünkü duygular yeterli gelmez.. Duyguların sonucunun nereye varacağını bilemeyiz çoğu zaman.. Özellikle emin olabilirsem eğer kendimi açarım bu ayrı mesele fakat emin değilsem mesafe koymayı seçerim.. Mantığı ve duyguyu gaz ve frene benzetiyorum ben aslında.. Duygular şahlandırır, mantıksa frene basmamızı sağlar.. Keyifli geceler..
Dengeyi kurmak önemli. Terazinin bir kefesine mantığı, diğer kefesine de duyguları koyup birinden birinin ağır basmasını beklemek yanlış olur. İkisinin de harmanlanmış haliyle (ortayı bularak) hareket haline geçmek en akıllıca olanı olur. Sadece mantıkla ya da sadece duygularla hareket etmek mantıklı olmaz.
Ne sadece mantık ne de duygularımla hareket ederim. Sadece duygular ile hareket etmek çok yıpratır üzer insanı, bir yerde kendine dur diyebilmeli insan ve mantığı devreye girmeli açıkçası. İkisinden de biraz biraz olmalı ama ağırlık mantık da olmalı diye düşünüyorum.
Duygusuz yapılan eylemlerin geçici oluyor. Kalbimin tatmin olmadığı bir şey de pek bir şeyin anlamı kalmıyor. Bir çok kişide böyledir diye düşünüyorum.
Kaosa ayak uydurmaya çalışırken bir yandan yıkılmamak için direnmek, ne kadar da yorucu.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bu sıralarda düşündüğüm bir konu var. Ne mantığımla hareket edebiliyorum ne de duygularımla. Anlamdıramadığım bir şeyler var. Sanırım mantığımı dinliyecem gibi..
Yaşanan şeylere göre değişiyorve kişiye evet şu an bende bir soru paylaştım sayfamda mantıklı hareket ediyorum duyguya gecmiyorum günü var günü geldiğinde o duygularda gider yine mantık harekete geçer şunu biliyorum herkesin değeri kendi elindedir denedim gördüm derim şartlanırım sonucta kendimden eminim ben o kaybeder oralı olmam silerim işime bakarımm
Duruma ve kişiye göre değişmekle birlikte, zamana ve mekana göre de şekilleniyor. Fakat, bir filmde bir Cin'in dediği gibi: "Kalbinle düşünürsen aklın, aklınla düşünürsen kalbin durur sahip."
mantıgımla hareket edıyorum.. oyle olmasa mesela bu sıtede erkeklerle konusmuyorum dıyıp.. hepsının en az bır tane kırıgı varken bırıne gonlumu kaptırırdım..
keske akla gerek kalmasaydı sadece kalbımın ısındıgı kısıye acılabılseydım. Hayat onu bıle luks kılmıs
Yüzde 80 mantık yüzde 20 duygular. Arada sırada acaba duygulara daha mı çok ağırlık vermeliyim diye de düşünmeye değilim. Hayatı pek hissetmiyorum çünkü
bi öyleyim bi böyle. duygularla karar vermem gerektiğinde mantık devreye giriyor, mantıkla karar vermem gerektiğinde de duygular.. çok sıkıntı ya bu nedenle asla düzgün bir karar veremiyorum :/
Her ikisi arasında denge olması taraftarıyım. Sadece mantıkla hareket etmek ya da sadece duyguyla hareket etmek kişiyi yanlışa sürükler. Duygu ile mantığı bir arada dengeli bir şekilde yürütmek lazım.
Mantığım ile hareket ederim yalnız duygularıma yenik düşerim; o yüzden ağır bastıran duygularımızdır. Duygusuz olan bir insan da mantık zaten aranmaz. Saygılar... 😌🐈🐞
her kalp öyle değildir. şimdi kendimi övmek gibi olmasın da :d Allah yolundayız namaz zikir dua :) Allah sevgisi olan kalp kolay kolay hata yapmaz. zaten büyük günah işlemiyorum kalbimi temiz tutmaya çalışıyorum.