Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Genellikle bir sorun yaşadıktan sonra ya da hayır cevabı aldıktan sonra değişiyor tavırları.. Ben kimseyi deneme tahtası olarak görmüyorum yanlış anlaşılma olmasın ama deneyimlediğim bu.. Yani eninde sonunda sorunlarla karşılaşıyoruz ya da uyumsuzluk yaşayabiliyoruz.. Bu gibi durumlarda karşı tarafın tavırları değişiyorsa zaten makse takıyor demektir.. Hepimiz yükseliyoruz, sinirleniyoruz ve bazen delirme kademesine de gelebiliyoruz ama bunun bir sınırı olmalı.. O çizgiyi aşarlarsa kesinlikle sorun var demektir.. Keyifli geceler..
Erkek varlıkta, kadın yoklukta belli olur. İlişki içinde olmasalar bile, erkek parayı bulunca sapıtmıyor, çizgisini bozmuyorsa, kadın da finansal güçlüğe düştüğünde zor şartları göğüsleyebiliyor, yoldan çıkmıyorsa iyidir, kişiliği sağlamdır. İlişki içindekiler için de durum farklı değil. Paranın varlığı erkeği, yokluğu da kadını değiştirmiyor da, kişiliklidirler. Yokluğa düşünce her kadın dırdır etmeden, şikayet etmeden, alıştığından daha düşük yaşam standartlarına razı olmaz. Pandemide eski karımın, hane gelirimiz azalınca "gerekirse Cinnah'a çık" demesi çok ağırıma gitmişti. Çocukların önünde olay çıkarmamak için dişimi sıktım. Ankaralılar bilir, Cinnah caddesinde geceleri fuhuş pazarlığı vardır, çoğunlukla eşcinseller ve transseksüeller.
düzeltme: "Paranın varlığı erkeği, yokluğu da kadını değiştirmiyor da, kişiliklidirler." = "Paranın varlığı erkeği, yokluğu da kadını değiştirmiyorsa, kişiliklidirler."
Birisini tanımak istiyorsanız ya tatile ya alışverişe gidin mi diyorlardı öyle bir şey ama benim daha çok beğendiğim bir söz var: "eğer birisini tanımak istiyorsanız, eline güç verin" Bu elindeki gücü nasıl kullandığı onun karakterini gösterir işte.
Ağladığında, sinirlendiğinde, neşeliyken, canı sıkkınken, konuşmasında ki ses tonundan... Her şeyine bakarak az çok fikir sahibi olunabilir, vakit geçirmek gerek fakat tamamen tanıman diye bir şey mümkün değil. İnsan yeri geliyor kendi kendini tanıyamıyor, bir başkasını tamamen tanımak mümkün değil...
Kesinlikle zor zamanda ve işin düştüğü zaman anlaşılır. Genelde insanların gerçek yüzü böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. İhtiyacın olduğu zaman yanında yoksa gerçekten iyi bir dost ve arkadaş değildir.
Merhaba; insanın gerçek yüzü o insana verdiğin değerde anlaşılır. Şöyle ki o arkadaşa değeri verirsin verirsin verirsin şımarmaya başlıyorsa evet karaktersiz biri imiş dersin ama bu değerlere karşılık şımarmak yerine daha tevazuu sahibi bir olarak sana ve hayata davranışı hep güzel olumlu gidiyorsa karakteri yerinde dersin o kişiye bu yüzden ben bir insanı böyle çözerim sonuçları pahalı olsada 🙄🙈☺️ İyi akşamlar
Genellikle duygularının yoğun olduğu zamanda kişi kendini belli eder. Hüzünlüyken, sinirliyken veya öfkeliyken gibi.. Bu durumlarda kişinin psikolojisi pek iyi durumda olmadığından net bir şekilde gözlemleyip analiz edebiliriz. Tabii zamanı da unutmayalım, hemen bir olayda sinirlendi diye ön yargıyla yaklaşmak olmaz. Zaman, öz karakterinin belli olması için önemli.
Kötü gününüzde, kırgın olduğunuzda ya da istediğini yapmadığınızda gerçek kişiliğini koyar ortaya.. Siz iyiyken mutluyken herkes iyi davranır asıl asilik yiğitlik karakterliklik zor zamanda ortaya çıkandır..
Öfke.. Öfke en büyük " itiraf ettirici" dir bir bakıma. İnsan öfkeliyken düzgün düşünemez ve düzgün düşünemediği için aklından ve içinden ne geliyorsa onu söyler.
Kadın haklı hemde çok haklı, ama ben sonra verdiğim sevgiye acıyorum ve bence erkeklerde bu konuda kendini baya geliştirmiş kimin ne yapmak istediğini anlıyor.