Genelde hayır yapmam ama bazen öyle noktalar vardır ki yani a kişisi bana bir iğneleme vs bir şey yaptı kötülük yaptı ucu dokundu bana genelde bunun karşılığı vermeye uğraşmam işte bazı noktalar da tam yapmanın yeri olduğu noktalardır karşıda kinin bunu en iyi anlayacağı zamandır kafasına dank edeceği böyle ben ona böyle yaptıydım da ettiğimi buldum diyeceği :) o zamanlar yapabilirim yoksa umurumda değil.. konudan konuya değişkenlik gösterir tabi, haklı olduğum bir konu veya canımı sıkacak bir şeyse o zaman hodri meydan :D
Bana yapılanın aynısını yapamam çünkü benim de yapabileceğim ve yapamayacağım şeyler var. Sırf yaşattığını yaşasın, ne hissettiğimi anlasın diye bu çizgimi aşmam. Ufak tefek konularda empati kurabilmesi için birkaç tavrım olur ama kısasa kısas derecesine vardırmam.
Hayır, hiç benlik değil. Birinin bana ciddi anlamda bir kötülüğü dokunmuşsa hayatımdan çıkartırım sadece o kadar. Asla aynılarını yaşatayım gibi bir derdim olmaz, ki ekstra bir çabaya niye gireyim onun için. Kendimi yormaya değmez...
Benim gibi mükkemmel bir insan öyle şeylerle uğraşmaz...😎
Ya eline ne geçecek ki? Ben her zaman iyilikle gitmeye çalışırım, eğer o yoldan saptığımı hissedersem, zaten iletişimimi kesebilirim, bu yola giderim yani...
Yani illaa peşinden kovalıyımda kısasa kısas yapıyım demem amaa atıyorum bi kötülük yapılmıştır ya da olumsuz bi durum olmustur yeri geldiyse değerlendirirm :D
Bana kötülük yapanın genellikle aklını alırım. Karşılıksız bırakmam. Zarar verirse zarar görür. Özellikle iş hayatında bu kuralı uygularım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kötülük pisliktir... Pislik pislikle temizlenir mi? Kadınlar bana onca kötülük yaptı hepsinden intikam almaya kalksam ömrüm yetmez... Allah kötüleri ıslah; iyileri ihya etsin der geçerim...