Kendimden memnunum. Sürekli olarak, nasıl olayım da herkesin gözüne gireyim diye kasma durumum yok. İlgi çekmeye çalışmak (ergenlik) gibi olur. Ama gelişmeye de kapalı değilim, yaşadığım süreçler içerisinde elbet ekleme çıkarmalar oluyor. Hızlı yaşadığım da bir gerçek, o yüzden ayrıca bir derdim yok.
Fazlam olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Karakterim hakkında bir kişi dışında kimseden kötü kelimeler dahi duymadım. O söyleyen kişi de söyledikleri konusunda haksızdı. İnsanlarla çok iyi anlaşıp, kimseyle sorunlar yaşamıyorsam bence yeterince iyi bir insanımdır.
kişi kendinde asla eksik görmez, birileri kişide eksik gördü diye de eksilmez, bu sorunun cevabı çok görecelidir. asla doğru yanıt alamayacağınız türde
Beni rahatsız edecek kadar bir eksiğim yok, fazlamda yok. Olduğum halimi seviyorum karakter olarak. Zamanla yaşadıklarımdan üstüne bir şeyler kata kata şekillendirdim ve bu hale gelmem kolay da olmadı. Daha fazlasında gözüm yok o yüzden...
Aristo ne demiş? Tek bildiğim, hiçbir şey bilmediğimdir demiş. İnsan ne kadar oldum, ne kadar doldum diye düşünse de mutlaka eksik yanları vardır, geliştirilmesi gereken, değiştirilmesi gereken huyları, alışkanlıkları, tavırları vardır. Ve bence hiç kimse fazlam var eksiğim yok diyemez. Bunu diyebilen de cahilliğinden der. Bir de İlber hoca capsi bırakalım. Sabah sabah yüzümüz gülsün.
Yani karakter ve ruh olarak yeterince fazlam olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ve çevremde o kadar eksik ki onları eksikliği bende fazlalık yaratıyor. Kimseyi yermiyorum ya da küçümsemiyorum. Gözlemlediğim kadar insanların çok büyük bölümü böyle çünkü.
Kime göre neye göre , herkes biraz eksiktir zaten.. Ölene kadar da hep eksik kalıcaz çünkü bi insan ömrüne ne kadar bilgi tecrübe görsel doldurabiliriz ki? Karakter de öyle her yaşta ayrı bir düşünce tarzını benimsiyor insan her saat yeni bi şey öğrenebiliyoruz. Yani eksiğimiz var , hep de olacak 😅
Gelişim ve ilerleme açısından sürekli bir mücadele içindeyim kendimi o anlamda hiçbir zaman tam ya da fazla hissedemem. Elimden geldiğince iyi bir karakter olmak için çabalıyorum diyebilirim.
Hımm ben hayat şartları dolayısıyla diyeyim ki çok sert bir kızım İnsanları istemeden kırıyorum Bu yönden fazlalığım var ama kendimi düzeltmeye çalışıyorum
Ya sanırım iyi biriyim de, iletişim kurma vs şeyler çok eksik bende. Karakter tamam ama bazı şeyler yok. Yeterince iyi bir kişilik evet ama eksik de çok
Karakter ve huy olarak aşırı ilimli biriyim.. Arkadaş çevrem bunu iyi bilir.. Eksiğım var ama keşke bıraz daha hayır dıyebilen, kolay vazgecebılen, kendine öncelık veren bırı olsaydım.. 🤦🏻♀️