Kişiye göre değişir. Herkese samimiyet, güler yüz, merhamet ile yaklaşamıyorum. Henüz tanımadığım ya da tanısam da sevemediğim insanlara karşı böyle olamam en azından. Bu yüzden böyle insanlara karşıt olarak mizacım sert olur. Ancak can ciğer olduğum, en yakınım dediğim ve değer verdiğim insanlara karşı daha yumuşak olmaya çalışırım. Tabii yine ödün vermeyeceğim, değiştirmeyeceğim karakter özelliklerim vs. vardır ancak değer verdiğim için duygularını önemserim. En azından çoğu zaman böyle yapmaya çalışırım. İstisnalar olsa da...
Çok sert birisi değilim ya. Olması gereken yerde sert ama içimde o sertlik yok. Sevdiklerime zaten fazla sert olamıyorum. Yok yani istesemde bende sert mizac.
Dışardan bakıldığı zaman biraz micaz olarak sert bir görüntüm var. Fakat aslında karakter olarak pek öyle bir insan değilim. Genel daha samimi ve içten bir insan olarak tanımlayabilirim kendimi. Tabi ki bu insanın bende bıraktığı etki ile alakalı. Herkesi ile aynı samimiyeti yakalayamıyorum.
Aslında değil. Ama dışardan tanımayanlar öyle görür, belki de onlara kendimi böyle yansıtıyorumdur bilmiyorum. Karşımdakinin haline ve tavrına göre o sertlik halim yumuşar. Samimi olduğum insanlarla daha eğlenceli muhabbetlerim olur ama.
Genelde biraz sert göründüğümü söylerler dışarıdan fakat suratım öyle sadece. Farkında olmadan bir şeye odaklandığımda, gerildiğimde falan ister istemez öyle görünüyorum. Sevdiğim insanların yanında tam tersiyim, ağzım asla kapanmaz gülmekten.
Beni tanımayan ve yeni tanıştığım insanlar genelde sert, soğuk ve de mesafeli bulurlar. Bu da pek gülmemenden genelde ciddi konuşmamdan kaynaklı. Oysaki öyle somurtkan ve sert bir insan değilimdir, sevdiklerimin yanında sıcakkanlılıkta sınır tanımadığım bile oluyor bazenleri. Ama altını çiziyorum, sadece gerçekten sevdiklerimin yanında.
Tanımadığım kişilere karşı daha sert bir mizacım vardır. Ama tanıdıkça daha samimi ve sıcak bir mizaca bürünüyorum. Tamamen yakınlığımla alakalı bir durum.
Dost düşman ayırmadan nerede çelik gibi nerede kadife gibi nerede ipek gibi olması gerektiğinin farkındadır mizacım sonsuz şükürler olsun amin.. #TubaSueda 🍀
Sert değilim bir tebessümüm vardır ama ilk girdiğim ortamda bir süre gözlem yapmak için mesafemi de korurum. Eğer iyi enerji aldıysam zaten yumuşak yapım devreye giriyor.