Ve bazen de bu düşüncelerin hepsini elinin tersi ile iteleyip her şeyi sallamak ama sadece bir süreliğine 😕

Herkes zaman zaman bu boşluk duygsunu yaşar. Birden bire hayat anlamsız hale gelir. Yediğin yemekten tat alamazsın, dinlediğin müziği duymazsın bile. Hatta insanların söylediklerini bile dinlersin, ama anlamazsın. Çoğunlukla da ya işimizle, ya evimizle ya da sosyal çevremizle ilgili sorunlar üst üste binip belimizi büktüğü zaman bu durumu yaşarız. Ben de yaşadım, yaşıyorum. Kurtulma yoluna gelince ben tek başıma uzun yürüyüşler yapıp sorunlarımı düşünürüm. Adeta kendimle konuşurum, ama hepsini olmasa da bir kısmını çözerim. Sırtımdaki yük hafiflediğinde belimi doğrultup o boşluktaymış duygusunu aşarım.
yani dönem dönem bu hissi yaşar her insan
olağan akışında iken hayat ben neden buradayım diye bir sorar
bunun için yapılması gerekenle yapılmaması gereken şeyler belli aslında
belki de fazla takmamak lazım
akışına bırakmak en iyisi
Bu durumu özellikle pandemi döneminde yaşadım diyebilirim. Normal de pek fazla gezen bir insan değilimdir fakat sürekli de evde oturmam illa dışarı çıkıp en azından bir yürüyüş yaparım. Fakat pandemi de, dışarı çıkamayınca ister istemez insanın bir süreden sonra psikolojisi bozuluyor. Normalini unuttukça insan daha da strese giriyor evde kaldıkça. Stres seviyesinin artması da neredeyse her şey tetikliyor, en çok da ruh halini.
Evet ara ara bu durumda hissediyorum kendimi.
Bu sıralarda da bir konu üzerinde düşünüyorum bunu.
İlk başlarda hoşuma giden bir şey bu sıralarda anlamsız gelmeye başladı.
Ama bu benden kaynaklı değil.
Çünkü ben belirsizlik yaşatan ve ne yaptığının farkında olmayan birini idare edemiyecek kadar tahammülsüzüm artık.
Bir yerde tak edicek.
Ve o zaman o ipi kopartıp atıcam.
Cevap
19Cevap
Tam şuanda kendimi öyle hissediyorum. Hayatta bir amacım kalmadı. Bütün hayallerim yıkıldı. Yaşamak zorunda olduğum için yaşıyorum.
Zaten sürekli boşluktayım hiç bir şeyin anlamı yok
Dinimin gereklerini yaşamadığım zaman düşüyorum o boşluğa.
Valla. ne güzel söyledin😑
Dinin emirlerini yerine getirince de kuş gibi hafifliyorum. ☺
evet bazen oluyor o boşluktan da kendimizi çıkarmak gerçekten çok zor oluyor aslında sana destek olan insanların sana bunu yapması lazım ama maalesef kimse kendimiz kadar anlamıyor
𝗕𝗶𝘇𝗹𝗲𝗿𝗶❥
Evet zaman zaman böyle hissettiğim oluyor tabi ki. Ancak genelde çok uzun sürdürmem böyle düşünceleri. Çünkü bana zarar veriyor.
Çoğu zaman evet. Maalesef ki yaşadığımız coğrafyanın bize kattığı olumsuz etkilerden birisi de bu.
Coğrafya kaderdir...
Herşeyi maddiyatlar da arayanlar o boşluğu hiç bir zaman dolduramazlar bu yüzden içkiye uyuşturucu maddelere ve zina batağına düşerler
Kendimi ait hissedememe durumunu sadece nadir yerlerde yaşıyorum ama onun dışında boşluk hissi oluyor tabii ki
Bonjour!
Oluyor ama şu an çok sevdiğim birisi o hissi benden alıyor. İyiki var 🥺. ❤
Evet hayatımda eskiden anlamlı gelen şeyler artık anlamlı gelmiyor. Değerlerimi isteyerek yitirdim.
Çoğunlukla, ama bu yanlış tercihler yapacağım anlamına gelmez...
Kendi mi aradığım bir boşluk olmuştu evet. Ne yapsam dolmamıştı. Bir şekilde doldurduk orayı.
Evet çoğu zaman oluyor
son bir aydır böyleyim şu an bir noktaya geldim ama ne olduğunu bilmiyorum sanki duygusuzluk gibi bi yandanda kendimi aptallaşmış hissediyorum.
Zaman zaman oluyor elbette..
Evet bazen iyi bile geliyor
Evet oluyor herkes gibi
Oluyordu
dua ediyorum ben öyle olunca
Zaman zaman hissettiğim oluyor.
Bayadır aynen böyle hissediyorum
Evet senelerdir boşluktayım zaten
Çok oluyor özellikle yaptığım hataları düşününce.
Bazen oluyor
Bazen oluyor
Son 1 haftadır
Evet ben yüzerken boşlukta gibi hissederim. 🤪
Evet bazen oluyor
Bazen oluyor
Evet Şu an yasiyom
cogu zaman oyle
Hissetmediğin zaman var mi diye sorsana?
Bazen.
Hayır
Aciz değilim
Bazen
Her gün...
Önceden oluyordu.
Hergün oluyor bende
Olmaz mı her zaman
Bomboşluk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?