zihninizdeki algıları kırıp bişeyler öğrenmek için neden çabalamıyorsunuz? bir transla konuşmak yerine neden size öğretilen nefret söylemlerini tekrarlıyorsunuz? bu yaptığınız vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?
Hayatım boyunca hiçbir insanı cinsel tercihinden dolayı yargılamadım. Ben insanda yaptıklarına ve eylemlerine bakarım. Cinsel yönelim onların kendi tercihi. Çalıştığım yerden dolayı çok trans birey ile tanıştım. O kadar samimi ve içten insanlar hayatım boyunca görmedim. Aynı şey gay ve lezbiyenler içinde geçerli. Hiçbir zararlarını görmedim.
Translara karşı önyargılı değilim. Aksine seviyorum ve gördüklerim ne kadar güzel oluyorlar. Dileyen herkes istediği gibi ve hissettiği şekilde kendisini yaşayabilir. Kimse kimsenin tercihinden, düşüncesinden sorumlu değil. Kimse kimseye bunun için bir ceza veremez. Beğenmiyorsan bakma, niye saldırıyorsun. Kendini bilmez ufak bir çocuk musun. Kendisi gibi olmayanlara saldırganlık ancak bir korkaklık göstergesi olabilir. Demek ki öyle çok korkuyor ki, gördükleri karşısında kendisiyle ilgili bir şeylerle yüzleşiyor ve içlerinde yoğun bir çatışma yaşıyor. Bunun açıklaması budur. Genelde bu tür insanlar da hep bir bencilik ve öfke problemi olur. İçlerinde ki gizli homo dürtüler olsa gerek bu noktada öfkeye dönüşür. Var ki içinde böyle bir anlaşmazlık ve korku, durduğu yerde kin ve nefret besliyor. Halbu ki ne zararı var onun sana. Tek derdi kendisiyle yasamaya çalışan biri o. Nasıl ki her erkek bariton sese sahip değil. Her kadın ince sesli değil. Her beden de erkeksi veya kadınsı hissetmeye mecbur değil. Sanane bundan. Bize ne bundan. Kimseyi tehdit etmiyor ki o. Ama yok anlatamazsın. Çünkü bu gibiler kendi mazeret ve düşmanlıkları ile kadınları da, çocukları da, canlıları da, doğayı da katletmiyorlar mı? Böylelerine bu güne kadar hiç bir şeyi anlatabildik mi. Yazık gercekten, kendisini iğrenç bir terörist ve rezil bir ruh hastası katil yapmak isteyene hiç bir şey anlatamazsın. Ruhları illa bir saldırganlık içerecek. İlla bir şeylerden korkacak, tehdit sayacak karşılık verecek.
Translar her yerde vardır. Bütün canlılar alemi içerisinde trans canlılar, eş cinsel eğilimli canlılar daima oluşurlar. Kediler de köpekler tüm canlılar da her yerde görebilirsin bunu.. Geçtim transı çift cinsiyetli doğanlar var. Onu da geçtim, bedensel hiç bir cinsel yetiye sahip olmayanlar da var. Her birinden nereye kadar böyle öfke duyup korkup saldıracaklar. Hiç kimseyle derdi olmayan insanlardan korkmamayı ne zaman başaracaklar. Kendi soyları tükendiğinde mi.
Cinsel yönelimi, tercihi ne olursa olsun kimseyle hiç bir derdim olmadı. Herkes istediği gibi olabilir, hissettiği gibi yaşayabilir. Kimseye yapılan ne fiziksel ne de duygusal şiddeti kabul etmem. İnsan kadar vahşi ve zulüm eden vicdansız bir canlı doğada hiç bir yerde yok. Bir tek ebeveyn sevgisi görmemiş, psikolojisi bozuk deney hayranlarında var. Bu da aslında durumu açıklar.
Yargılayanların hepsi dini bahane ederler. Yanlış olduğunu söylerler. Kendi inançlarının farkında olmadan farklılıklara anlayış göstermezler. Bu dünyada evrimleşmiş, yaratılış olarak farklılaşmış, değişmiş, bazıları doğuştan engelli doğmuş bi sürü insan var. Hoşgörmeyi bilmeyerek dinin arkasına sığınıyorlar başka bir şey değil. Bi de transları travestilerle bağdaştıranlar var, onu genelliyorlar. İnsan öldüren, hırsızlık yapan, hak yiyen, tecavüz eden, kötülük yapan erkek veya kadınları genelleme yapıp cinsi kötülemezler ama iş azınlık bi kitleye gelince kötülerler. Hoşgörüsüz olmak böyle bişey. Bu toplum böyle yapacak bişey yok.
Yılın 2022 olması ve hala gerçekten insan hakkından bahsedip hak arıyor oluşumu çok acı bir şey. Benim kimse umrumda değil gerçekten. İsteyen istediğine inanır, istediği şekilde hayatını sürdürür bu kimseyi ilgilendirmez. Hatta çoğu zaman insanların ahlaksız olarak tanımladığı lgbt bireyleri o dinine çok düşkün olan sözde müslümanlara kıyasla insan olmayı daha çok biliyor. Çocuğa saygısı oluyor, insana saygısı oluyor doğaya saygısı oluyor en basitinden kendisi gibi olmayana bile sonsuz saygı duyuyor. O ahlaksız olarak nitelendirdiğiniz o insanların sizden daha saygılı olması umuyorum ki bir gün müslümanlığını, insanlığınızı sorgulatır. Artık kabul edeceksiniz; siz gibi insanların olmayışını, ateistin deistin, hristiyanın oluşunu kabul etmek durumundasınız. Ön yargıyı kırıp resmen yaptığınız şu zorbalığı bir kenara bırakın kendi yaşantınız dışında da insanlara karışmayın bir zahmet.
Eğer bu ülkede, bu toplumda, bu insanlara da tıpkı diğer insanlara olduğu gibi; sorunsuz eğitim ve öğretim, sağlık, adalet ve kalkınmada eşitlik, kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkanları sağlansaydı ve toplumsal olarak eğitim yaygın hale getirilip dini öğretilerin karanlığından çıkılsaydı bizler, trans bireylere de olması gerektiği gibi "insan" gözüyle bakardık. Fakat ne yazık ki, bu ülkede bu toplumda bu coğrafyada hala çağ dışı bir anlayışın bataklığı içindeyiz. Trans kelimesi bile bir tiksinti ve rahatsızlık kaynağı olarak nitelendiriliyor.
Rabbimin saygı duymadığı bir şeye saygı duyamam. Ama onlara hakarette etmem insan değilsin muamelesi de yapmam. Tercihleri insan olmadıklarını göstermez. Onlarda Allah'ın kulu, insan olmalarına saygım vardır, oturur konuşurumnd ama tercihlerine saygı duymam o kadar.
Sonuç olarak LGBT bireyleri birer insan. İnsanın düşüncelerine, tercihlerine ve yaşam tarzına saygı duymak gerekiyor.
İnsanlar birbirlerini ötekileştirmek yerine kabullenmeli ve saygı ile yaklaşmalı. Ancak Türk insanı bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilir.
cok haklisin ben onyargili degilim herkes ozgurdur ozel hayatini nasil isterse oyle yasar kimseyi ilgilendirmez kimse de elestirme asagilama hakaret etme hakkina sahip degildir
Benim on yargim ve nefretim yoktur. Aksine hep empati kuraririm. Cunku bilirim hormonal. bisey. bende oyle olabilirdim. ya da yarin birgun cocugum. olursa onda da boyle bir dengesizlik olabilir hormonlarinda.
Şahsen ben değilim. Herkes kendi istediği hayatı yaşar. Kimseyi yargılama gibi lüksümüz de yok. Şu yargılayan insanlar önce bence kendilerine bakmali. Kalpleri ne kadar temiz..
Trans birey değilim ancak saygı duyuyorum çünkü onların yanlış bedende doğduklarını hissedebiliyorum evet değilim ama hissedebiliyorum ki benim tanıdığım trans bireyler çok kültürlülerdi
Çünkü yaratılışa karsı geliniyor ve aykırı Bi durum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kapalı bir zihniyet sahibi olmak ve insanları anlamadan hatta dinlemeden yaşamak daha kolay çünkü. İnsanlar birini anlamaya çalışmakla uğraşmak istemiyor çünkü daha zor. Saygı duymaktan da bir haberler.
ön yargılı değilim.. en önemlisi nefret etmiyorum, ben insanların nasıl mutlu ise o şekilde yaşamalarını desteklerim.. ne olursa olsun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Turkiyede cok ayrımcılık yapanlar var translari karşı önyargılı oluyolar konusup anlasmadan önyargıları davranıyorlar önyargılı olmaları hic iyi bise degil kimseyede ayrimciklik yapılmasa herkes mutlu huzurlu bir sekilde yasarlar. Türkiye de olanlar önyargılı anlayışsizli sevgi saygi yok maalesef
kimsenin günahı kimseyi ilgilendirmez kimse kimsenin günahıyla da yanmayacak bunu baştan söylim de siz uygun görmüyorsanız da saygı duymak zorundasınız hepimiz duymak zorundayız ben saygı duyuyorum :)
Değilim. Arkadaşlarım var. Benim için fark etmiyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
3 4 kişi için herkesi genellemeniz sizin sorununuz kimse translari sevmek zorunda değil saygı duymakda zorunda değil bunu bi söyleyeyim bi beklentiye girmeyin. Bir insanı bir şeye zorlamak kadar saçma bi durum yok ayrıca, herkes tek fikir üstüne yürüseydi insan olmazdık. Insan olanın tek zorunluluğu diğer insana karışmamakdır sonucta onun hayatı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onlar Allah’a karşı gelmiş biz ön yargı göstermişiz çok mu
saygi duyarim tabiki orasi ayri bir konu kimse kimsenin tercihi konusunda bir baskasi yargilayamaz ama benik dinimce lanetlenmis birseyede normal gözle bakamam
Beyinsiz mahlukat neyin zihniyetinden bahsediyon bu hastalığın normali olamaz tedavi görülmesi gereken bir şey kalkkıpta normal şu bu diyip de kabul edilebilir bir şey değil olmayan olmayacak bir hastalığı normal göstermek beyinsizliktir
Çünkü Rezillik İğrençlik de Bu yüzden Tamam Kızlar Kadınlar En Güzel Varlıklar di 💕 Ama Erkeğin Sonradan dönüşmesi Çok bozuk Oluyor Doğal olmak İyidir Allah Ne Güzel Yaratmış cinsiyet değiştirmek beğenmezlik Oluyor
ben kişilerin karakterinden bahsetmiyorum genel olarak trans kavramından ve translardan bahsediyorum. kimden rahatsız olduysan bunu o kişiye söylemen gerek
Ön yargılı değilim ama onlardan hoşlanmıyorum. Hoşlanmak zorunluluğum yok. Ne yaparlarsa yapsınlar beni de ilgilendirmiyor. Bana yavşamasınlar yeterli.
Önyargılı değilim desem yalan olur kafamdaki kadın erkek tanımına uymadıkları için tuhaf karşılıyorum ama saygım var tabi ki bu oları öldürmek vs istediğim anlamına gelmiyor
Vicdanımı rahatsız etmiyor saygı duymuyorum ama nefrette etmiyorum tamamen nötrüm yani. Konuşur muyum konuşurum sohbet ederim hatta belki arkadaşlık da ederim ama trans oluşunu ne normal sayarım ne saygı duyarım ne de tasvip ederim.
Bu kadar safı bir arada ilk defa goruorum normal insana katlanamioruz Transin nesine konuşucam kafanizmi iyi Cidden yani birşeymi kulaniorsunuz banane arkadaşım banane transsa gitsin trans arkadaş bulsun çokmu zor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim için önemli olan karşımdakinin insan olması, kalbinin temiz olması. Kimsenin cinsel tercihi kimseyi ilgilendirmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Trans denince parayla ilişkiye giren kişiler akla gelmediğinde önyargılar biter. Genel olarak mesleki seçimlerin yaygın ortalaması nedeniyle bu önyargılar oluştu
seks işçiliği yapanlar transların %5'i falandır heralde. o kadar çok trans var ki.. hepimiz sizin gibi normal hayatlar yaşayıp normal işlerde çalışıyoruz farkında değilsiniz. ayrıca seks işçiliği bir sorunsa, cisgender kadınlar yapınca neden sorun olmuyor?
Kimse ataerkil bir toplumda.. ki kadın olmanın bu kadar zor olduğu bir toplumda kadın olmak istemez. Durduk yere. Aile baskısı.. toplum baskısı.. Tabi sınanmadığımız bir durum karşısında konuşmak kolay.. yok yargılamıyorum.. sonuçta onlarda insan.
dejenere bir toplum istemiyorum. toplumun ayakta kalabilmesi için feminen ve maskülen iki tip insandan başka hiçbir tercihi kabullenmiyorum ve desteklemiyorum
Hiç ön yargım olmadı, çünki bir arkadaşım var ve günlük sıkıntılar haricinde , bir çok sıkıntılar ile ugrasiyor buna ragmen benden daha çok insan ve benden daha çok hak ediyor her seyi.
bence bahane arama transfobiksin. detay kısmını okudun mu? algıları kırmaktan, öğrenmekten, translarla konuşmaktan bahsetmiştim. ama sen inatla kendi algılarına inanmaya devam ediyosun.
Gelecek nesillerin kirlenmemesi adına anormal davranışların insan içinde yapılmamasından yanayım. Mesela bir erkeğin topuklu giyip ruj sürmesi gibi. Bunu herkes kendi hayatında yapar ama başkasının hayatına bu anomaliyi sokmamalı.
Yani nefret etmiyorum ama hoşlanmıyorum da yani trans diye bir bireye kaba davranacak değilim fakat bu işi doğru bulmuyorum diye suçlayamaz kimse beni.