Evet, alabiliyorum. Hayatımız boyunca engellerle sürekli karşılaşacağız, çoğu zaman istediklerimizi elde edemeyeceğiz. Her böyle olduğunda o günlere çok kafayı takıp, o günlerde kalırsak dünya bize bir hapishaneden farklı olur. O yüzden ben karşılaştığım zorlukları dikkate almam. Zorluklar hep vardı, hep var olacaklar. Zorlukları kafaya takarak yaşamanın bir anlamı yok
Aldırıyorum aldırmasına ama beni etkilemesine izin vermiyorum. Gerektiğinde üzülüyorum, çok fazla zorlandığımı sonuna kadar hissediyorum evet ama bu zorluğa karşı da hiçbir zaman yılmadan olumlu düşüncelerle atlatmaya çalışıyorum. Zor bir dönemin içindeyim ve bu yolun başında bunu anlamam biraz zaman alsa da anlayışımın başlangıcından beri de çok iyi gidiyorum olumlu düşünmek konusunda.
her şey değişebilir ve değişecektir. Daha önce zorlukların üstesinden geldim, yine gelebilirim. Her zorluk bir öğrenme deneyimidir. Bazen istediğimin olmaması da lütuf olabilir. Her zaman her zaman, daima şükretmem gereken mutlaka bir şey vardır...
Kurşun ata ata biter, yollar gide gide biter. Aldırmam kahve aldırmamm. Başıma ne gelirse gelsin allahtandır. İsyan edip karalar bağlamam. Demek ki olması gerekiyordu diyip çözüm ararım devam ederim.
Çok basit şekilde gayet tabi hayatta hiç bir şeyi ciddiye almadım almamda canim. ne istediyse yaptım körü körüne inanılan dinlere bile. inanmadim yolumu kendim seçtim hata ise kendim gordum zor zamanlarda oturup sizlanmaya gerek yok hayat devam ediyor umrumda bile olmadı :)
Evet, zor günleri atlattıysam daha mutlu ve canlı olurum hatta. Çünkü her zorluktan bir güzellik bizi bekler. Ayrıca gideceğim yere değil, yola odaklanıyorum artık. Bu yüzden de yolda yaşadığım her şey benim için yeni bir hatıra oluyor ☾
En karanlık gecenin hemen ardından güneşin doğacağını bildiğim için umutsuzluğa kapılmam. Allahu Teala asla sevdiği kulu yalnız bırakmaz zaten yanımızda Rabbimizden başka kimse yok
Hayat her türlü zorlugun üstesinden gelme sanatıdır ewt mücadele edebiliyorum 😊🙏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunun için çabalıyorum ama kolay olmuyor. Duygusal olunca olanları kabullensen bile içinde sıkıntı yaratmaması uzun sürüyor. Devam etmekten başka çıkış yolu da yok ama.