Özguven ailede çocukken başlıyor, bunu aile çocuğuna sevgisi, ona olan guveniyle ve desteğiyle hissettirir. Sonrasında yaşadığı çevre bunda etkili olur. Kişi kendini geliştirmiş ve kendiyle barışıksa o ozguven kolay kolay yıkılmaz. Ozguvenim yerinde ve birileri ozguvenimi kolay kolay kıramaz. Kendimi ve yapabileceklerimi biliyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Öz güven içten gelen bir hisler bütünü benim için.. Kişinin kendisini geliştirmiş olması, entelektüel olması, araştırmayı sevmesi, akıcı konuşması ve kendini iyi ifade etmesi, zekasını iyi kullanabiliyor olması, tercihlerini ve değerlerini son derece iyi savunuyor olması, kendine has bir tarzı ve tavrının olması kesinlikle öz güveni tetikleyen en önemli faktörlerdir.. Keyifli geceler..
Kendimi kabullendim. Bu yüzden kendimin farkında olarak yaşıyorum bu hayatı. Manevi açıdan kendimi Allah ile kuvvetlendirmeye çalıştığım için böyle korkularım yok. Ben benim neticede. Artısı ile eksisi ile mevcudiyetim var. Kabullenmek önemli. Kendini sev, kabullen. Bunu başarınca dışarıya zaten yansıyor. İnsanın enerjisi karşıdaki kişiye de geçer.
aslında aile ortamında başlar özgüven destekleyici bir ailede ise özgüvenin yüksek tam tersi durumlarda ise düşük oluyor zedeleniyor Sanırım yetiştirilme tarzı güven sağlar insana ya da kaybettirir
Kendimle ilgili güvendiğim şeyler de var, güvenmediğim şeyler de var. Her konuda en iyi olmak zorunda olmadığımı biliyorum. Yapamamak, bilmemek, ne bileyim becerememek vesaire vesaire bunlar ayip değil.
Özgüvenli olmak ailede başlıyor bence sevilmemiş aşağlanmış bi çocuk git gide içine kapanır. Aile her şeydir bence ailesi sevmezse Özgüvenli yetiştirmezse kim onu sevsin ilerde büyüyünce sonra kendi kendind Özgüvenli olamak için çaba sarf edip kendisi düzeltiyor yine
Tek zedeleyen var kardeşim mutsuzum, onu severken canım yanıyor. Onunsa hiç umrunda değil. Sosyal hayatta ya da kariyer olarak başarılı olmak bile mutlu etmiyor. Onu istiyorum ve sahip değilim. Bana hiçmişim gibi davranıyor. Ne kadar özgüvenli olsam da hepsi gidiyor işte. Keşke kalbimiz bize sorsa birini severken, aniden kapılmasak.
Öz güvenim sadece -kendime yakıştırmadığım için- saçımı kısa kestirince birazcık kırılıyor. Onun dışında kıran bir şey yok sanırım. Ekstra öz güven katan şey ise, spor yapmak ve takdir edilmek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Dövüş sanatları vücut geliştirme
Yanında koruyucu bişey bulundurma. anlsdın. Tek başına boş gezme türkiyede.
Özgüvenin *.
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Özgüven varlığını diğer insanları tedirgin veya rahatsız ederek. Varlığını ortaya koymak fark yaratmaktır.
Risk alıyosun sonuçta beğenmezlerse daladabilirler O yüzden gücün olucak diyorum dayak yeme diye , D
Annem. Beni aşagiliyor durduk yere. Sen yapamazsin sen edemezsin vs vs diye. Zaten annesinin güvenmediği çoçuga kim neden güvensin bir seyleri başarmak, becermek açisindan değil mi? Ama insan kendi özgüvenini kendi kazanabilir.