Bazı insanlar en yakın arkadaşlarını bile kıskanırlar. Hatta bazı durumlarda kardeşler arasında da görülebiliyor. Size göre kıskançlık kişiliğin bir parçası mıdır yoksa sonradan mı oluşur?
Kıskançlık kişiliğin bir parçası mıdır yoksa sonradan mı oluşur?
Kıskançlık yapısal bir durum sadece törpülenebilir. Bazı kişilerde ise ihanete uğramak gibi dönüm noktaları sonucu psikolojik olarak bir etki olarak karşımıza çıkabilir
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kişiliğin bir parçasıdır elbette fakat küçük yaşlardan itibaren deneyimlenerek edindiğimiz duygulardan olduğuna inanıyorum.. Sadece kıskanılan kişiler ve kıskançlığın dozu değişken olabilir.. Bazı insanlar aşırı derecede kıskançtır eşyalarını bile kıskanabilirler.. Bazıları ise sadece sevdiği insanlar konusunda kıskançtır.. Mühim olan ise bence bunun dozudur.. İnsanları boğmamak gerektiğini düşünüyorum.. Zira kıskançlık aşırı olduğu zaman zehirli bir duygu haline geliyor.. Keyifli geceler..
Her şeyin aşırısı zarardır. İlgi odağı olmak istemek, özgüven eksikliği, rekabet, geçmişte yaşanan bir olay bunu tetikliyor olabilir. Geceniz güzel olsun.
karakteristik bir yönü olduğu kadar çevresel faktörler de destekler diyebilirim. burada mesele hiç kıskanmamak da değil o kıskançlığı kontrol edebilmek. işte kişilik burada devreye giriyor, ya kendini yer bitirirsin ya da bu durumu yine kendi içinde tolere edersin.
Sonradan oluşuyor insan egosu ortaya çıkınca, o çocuk yaştaki kıskançlıklar bunun dahilinde değil eğer çocuk da masumsa tabii :D hain bir çocuksa erken yaşta egosu çıkmıştır hajjdf hormonlu.
Doğuştan olduğunu düşünüyorum. Bebekler arasında dahi oluyor kıskançlıklar. 😄 Zamanla düzeyi artıyor, aşırıya ulaştığı zaman kendisine zarar veriyor insanlar aynı zamanda çevresinede maalesef.
Arkadaşlık ilişkilerinde ve kardeşler arasında kıskançlıkta ilgi eksikliğinin payı olabilir fakat doğrudan ilgiyle bağdaştıramayız. Kişinin kendisine olan güven eksikliği daha etkili ve diğer arkadaşlarında dediği gibi kaybetme korkusundan doğuyor.
Bence doğuştan geliyor. İç güdü gibi bir şey. Hepimiz çocukken güzel oyuncakları olan insanları kıskanmışızdır mutlaka. Ama aşırısı sonradan oluşur. Bu da ailenin yetiştirme tarzı ile alakalıdır. Temelinde; kaybetme korkusu ve öz güvensizlik yatar.
Kıskançlık sevgiyle gelişir sevgiyle büyür çok seven çok kıskanır ben rahaat bırakırım ben kıskanmam diye den uzak dur zaten onlar çok kullanmıştır eylence için ister seni seni arkadaşından hata bulunduğun ortamda karşı cins olmasından rahatsız olandır seni seven