Ilgi güzel şey fakat fazlası çabuk yorar. Mesela sürekli sana birşeyler yedirmeye çalışan o akrabanı hatırla: İlk önce bir kibarlıkla reddeder; bu esnada gülümsüyor olursun. Ama bir süre sonra “istemiyorum” dan anlamayıp, herşeyi önüne koyup “ye, yemen lazım, hiçbir şey demedin” diye dayatan kadını boğasın gelebilir. Aşırı ısrar ile ilgi aynı şey mi bilmiyorum ama beni bunaltıyor böyle şeyler. Bırakın kararlarımı kendim vereyim. Öyle sürekli birine rapor da edemem ben, şurdayım burdayım diye. Ruhum daralır.
İlgiyi kim sevmez ki... İlgiyi de ilgilenmeyi de severim fakat her önüne gelenden değil elbette. İlgi beklediğim biri ise ilgilenmesi hoşuma gider, beklemediğim biri ise uzaklaştırır. İlgi aşırıya gitmediği sürece iyidir. Birini ilgiye boğmaya gerek yok, ilgili olduğunu hissettirmekte yeterli. O kişinin müptelası olmuş gibi sık boğaz etmeye gerek yok, hastalık derecesinde. Sonra şımarıyor deniliyor şımarır tabi ki veya ilişkinin gidişatını kötü etkiler. Gereği kadar ilgi yeterli, çoğu zarar.
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
İlgi severim ama dozunda.. Bana kimden geldiği de önemli. Yani olur olmadık kişilerden ilgi alaka gelmesi hoşuma gitmez.. Samimiyet derecesi de önemli.. Bana yapay gelirse kesinlikle hoşuma gitmesi bir yana dursun, anında uzaklaşırım.. Sanırım bu biraz da soğukkanlı yapıda olmamla alakalı.. Keyifli geceler..
İlgi bağımlısıyım yalnız benim gösterdiğim ilginin yarısını bile alamıyorum; ayrıca kıskanç biriyim. Bir başkasının benim ilgilendiğim kişi/kişiler ile ben meşgul olduğumda araya girmesinden hoşlanmam. Ayrıca ilgi sahibi olmak sadece temas bağımlılığı değidir. Canlı cansız her şey'e ilgi duyabilirsiniz. Saygılar 😌
Aşırıdan kasıt karşı tarafı bunaltacak, boğacak derecedeyse evet, bu her "normal" insan için rahatsız edici olur fakat ilgiyi severim. Göstermeyi de severim, gösterdiğim kişinin bana göstermesini de severim.
Bonjour! Yo sıkılmam ama sinirliyken bir tık uzak durulmalı benden. Çabuk sinirlenmem o yüzden ilgilenebilirler benimle sürekli. Gayette hoşuma gider. Fazla ilgi istenmeyen hareketlere dönüşürse sıkıntı olabilir. Tam kararında olsun, aşırıda bile. <3
Sürekli kanser hastasıymışız gibi 7/24 sıhhatimiz soruluyorsa, bence bunu azaltabilir insan. 3 yazmazsın 1 yazarsın çok zor değil. İçte yaşanan bir coşku olabilir bu normal. Sevgi de böyledir elde değil ama kalkıp ta kimse kendisine çay kaşığı kadar sevgi veren kişiye kepçe ile sunmaz az içinde yaşar,🤷
Hayır ilgi beni boğuyor sevmiyorum birçok kızın aksine ben ilgisiz erkeklerden hoşlanıyorum ilişkilerimin birçoğunun bitme nedeni genelde çok fazla ilgi oluyor beni boğuyorlar
Hiç gelemem ilgiye. Ne kadar çok kişi bakarsa, izlerse o kadar sinirlenirim. Beni benimle yalnız bıraksalar bana kafi. Yalnızken süt dökmüş kedi gibi olurum, kalabalıktaysa bir aslan gibi her tarafa kükrer insanları kaçırırım ☾
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kim sevmez ki. Aşırıya kaçmazsa. Tabi bu durum kişinin kendisine göre değişkenlik gösterebilir. Kimine göre normal olan davranışlar, kimine göre fazla olabiliyor.