Birçok insan sevgi demiş ben de onlara katılıyorum ama bunun yanında merhamet eklemek istiyorum. Eğer bir insan merhamet ve vicdan sahibi ise içinde barındırdığı bütün kötülükleri yok edebilir. Sevgi ve merhamet bana göre dünyanın en güzel ve en asil duygularıdır. Dünya bu duygular ile çok daha güzel ve adil bir yer olur.
Bence hiçbir duygu. Çünkü hangi duyguyu söylersek söyleyelim ne şiddeti, ne de tac*zi kapatamaz. Düşünsenize birisi size fiziksel şiddet uyguluyor. Sonrasında 'ama ben seni seviyorum' diyor. Bu onu affetmeniz için yeterli mi?
Ya da sürekli psikolojik baskı uygulayan, ruhunuzu kemiren biri gelip de 'ben sana kıyamam ama' dese affeder misiniz? Birisinin hakaret ettiği bir durumda da aynı şekilde. Sırf 'ama ben herkese, her şeye hoşgörülüyüm' dediğinde gözünüzde tüm hataları silinecek mi?
Bence bunu yapabilecek boyutta hiçbir duygu yok. Kaldı ki insanlığın ilacı olan, en güçlü duygu sevgiyken bile bunu o düzeltemez. Diğer nfret, intikam gibi duygulardan bahsetmiyorum bile ☾
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Her duygu yaşandığı andan itibaren herşeyin üzerini kapatmaya yeter. Öfkeliyken gözün bir şeyi görmez. Yıkar dağıtır, toz duman olur her şey. O an herşeyi bitirmeye yetecek kadar kuvvetli olur. Sevgiyi yoğun yaşadığın zaman gözlerin hiç görmez. İçinde dolu dolu yaşarsın o duyguyu. Kısacası hangi duygu hakimse o duygu galip olur.
Yani bunu net bir şekilde tanımlamak.. Sanırım o * hangi duygu daha yoğunsa, o bastırıyor sanıyoruz hepsini..
Mesela kıskanınca gözüm başka bir şey görmüyor.. Ya da özleyince.. Nefret ettiğimde de bunu hissediyorum.. Ben bütün duyguları hep en üst düzeyde yaşıyorum anlaşılan.. Ortam yoktur..
Sevgi. Her şeyin üzerini kapatabilecek tek duygu bence sevgidir. Çünkü insan sevince gözü tozpembe görür her şeyi. Çok kötü durumları bile sineye çekebiliyor insanlar.
Bonjour! Huzur duygusu gerçekten en önemlisi. Huzursuz bir ortamda ne yaparsanız yapın mutlu olmak çok zor. Mutluluğa erişmek için huzurla uyanmanız lazım. Ben huzursuz olduğumda hiçbir şey yapasım gelmez mesela. <3