Asla yapmam diyemem. Gerek ailem, gerekse arkadaşlarım adına birçok yalana ortak olmak durumunda kaldım. Yani sevdiğin için çiğ tavuk yersin ya. Benim ki de o hesap oldu biraz.
Çok sevdiğim bir insanla ortak olmayı düşündüğüm alan yalan olmaz tabikide. Bir kere ben yalan söyleyince eğlenemiyorum. Birde bu yalanı 2 kişi biliyorsa tüm zevki kaçıyor. Ortak olacağım konularda eğlenmeyi de göz ardı edemem kesinlikle. Bu yüzden tercih edebileceğim bir yerde değiller😄
Başkasına zararı dokunacak bir yalan değilse tabii ki olurum. Ama başlarının günahına girecek bir yalansa asla olmam, kim olursa olsun. Karma diye bir şey var.
Bonjour! Yalanına bağlı. İstemediğim bir durumda kalacaksam ortak olmam. Kendi dertlerim bana yetiyor. Başkalarının abuk subuk şeyleriyle uğraşamam. Onun için önemliyse ve bana mantıklı geliyorsa ilerisi için ortak olurum. Yalan söylemeyi sevmiyorum zaten. <3
maalesef oldum. Ciddi bir mesele ve çocukluk arkadaşım kendisi. Eşi ile alakalı ailesel konulardı. Sıkıntıya girsin istemedim ama sonra fena haşladım onu😃
Başkasının hakkına giriyorsa çok zor bir durum. Ama başkasını ilgilendirmiyorsa onun için susarım. Eğer susmami degil de yalan söylememi istiyorsa o da biraz zorlar çünkü ne ben yalan söylemeyi beceririm ne de vicdanım rahat bırakır