Eğer açıklama yapsam da o insanın anlamayacağını biliyorsam açıklama yapmak beni sadece yoracaktır. Bu yüzden bir şekilde geçiştiririm. Gerçi her zaman şans verip açıklama yaparım. Ama yoruyorsa bırakırım.
Ama normalde açıklama yapılmayı hak eder herkes diye düşünüyorum. O yüzden beni yoracak insanlar dışında genel olarak açıklama yaparım yani. Bana da yapılmasını isterim. Ben birine neden diye sorduğumda o kişi beni geçiştiriyorsa ve açıklama yapmaya tenezzül bile etmiyorsa gerçekten çok sinirlenirim ve kırıcı bir şey aynı zamanda.
Eğer karşımdaki ciddiye alabileceğim trol bir insan değilse her insana insan yerine koyup açıklama yaparım çünkü diğer türlü burnu havada ve kibirli bir algı oluşturur Açıklama da konunun ne olduğuna göre değişiyor bazen iki kelime bile yetebiliyor bazen 70 kelime yetebiliyor o yüzden her insana karşı aynı açıklamayı yapmam karşımdakine beni ne kadar anladığını ve dinlediğine göre değişir en özellik beni tanıdığına göre değişir çünkü beni tanıyan bir insana çok kelimeler sarf etmem
Genelde bu soruyu soran ben oluyorum. Her zaman, her konuyu merak etme gibi bir potansiyelim var. Çoğu zamanda herhangi bir şeyin sebebini sorarım çevreme. Tabi çoğu 'sanane' ya da 'nereden bileyim' gibi cevaplarla geçiştiriyor. Genelde sorularım akla gelmeyen türden olduğu için hep cevapsız kalıyor. Bana biri sorarsa öğrenirim mutlaka sebebini. Bana olduğu gibi onunda merakı heba olsun istemem çünkü ☾
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Sorulan "nedene" ve sorana göre değişir, açıklama yapıp yapmıyacağım. Bazen öyle bir ruh halinde oluyorum ki hiç bir şeye cevap veresim gelmiyor, geçiştiriyorum. Ama bunu soran gerçekten bir anlam ifade ediyorsa benim için açıklama yaparım. Çünkü bilirim ki anlattığım zaman bana iyi gelecek.
Hangi konuyla alakalı "neden" sorgulaması yaptığına göre değişir. Kişisel hayatımı, ailevi mevzuları baz alan sorgulayıcı ve meraklı her bir soruyu geçiştiririm. Bunlar kimseyi alakadar etmez çünkü.