Arkadaşım yüklü miktarda borç istiyor. Ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar bu konuyu çevremdeki insanlarla paylaşmak istemediğimden dolayı anonim kişilerden yardım istemeye karar verdim.. Benim aslında çok samimi olduğum bir arkadaşım benden yüklü miktarda (tam olarak 1000€) borç istedi henüz net bir cevap vermedim ve ay sonunu beklemem gerekiyor dedim.. Niçin istiyor onu da hemen sizinle paylaşayım 8 kasımda nişanı var. Sevgilisiyle tanıştığından beri bu çok samimi olduğum insan birden benden uzaklaşmaya başladı her gün birlikte olduğum insanı ayda 1-2 kez en fazla görmeye başladım. şu an benim o paraya ihtiyacım yok fakat önümüzdeki yaza kadar mutlaka geri ödenmesi gerekiyor açıkcası geri ödeyebileceğinden kuşkulanıyorum sene sonuna kadar öderim diyor fakat güvenemiyorum.. Kendisi baya sorumsuz bir insan bundan dolayı 1 sene içerisinde 3 işten ayrıldı daha öncede ona 50€luk borç verdiğim olmuştu en kısa zamanda geri ödeyeceğim demişti fakat zamanla unutuldu gitti mi desem artık o para bir daha geri dönmedi bana para yüzünden tatsızlık çıkmasın diye bişey dememiştim o zamanlar zaten bu konularda zor konular sanırım çoğu insan anlıyodur durumumu para yüzünden arkadaşlarımla tartışmak istemiyorum lazım olmasa canı sağolsun bile diyebilirim fakat o parayı part-time olarak (çğrenciyim) 1,5 sene içerisinde biriktirdim ve ssneye mezun olduğumda mutlaka ihtiyacım var... Kafam çok karışık nasıl hayır diyebilirim ki annem öğrense bir de evde bir sürü kavga çıkacak çok kararsızım
Arkadaşım yüklü miktarda borç istiyor. Ne yapmalıyım?