Bir insan düşünün -ki gittikçe çoğalıyor bu insan tipi- herşeye saygı duyuyor. Medeni olacağım diye saygı duymaması gereken şeylere de saygı duyuyor. Saygı duygusunun altı boşalmıyor mu ya?

Genelde saygı kavramı; insanların kişisel özellikleri, düşünceleri, hayatı yaşayış tarzları gibi şeyler hakkında, üzerimize vazife olmayan görüşleri paylaşmak yerine " Saygı duyuyorum. "deyip geçmektir bence. Saygı kavramı anlamını yitirmiş olmuyor bu şekilde. Herşeye saygı duyan bir insan olduğu zaman, muhakkak onun da belli konular hakkında düşünceleri oluyor. Hepimizin düşünceleri var. Ancak bunu yerli yersiz dile getirmeyi tercih etmiyor. Herkes böyle değildir, herkes konuşmuş olmak için konuşmaz. Kimisi düşüncelerini içinde yaşar. Eğer birisi gerektiğinde ona sorarsa, tabii ki o da dile getirir. Ama kimse bir şey sormadan boş boş konuşmuş olmaktan çok daha iyi bence.
#SelamGençlik 🍀
Birilerinin duyması gereken cümle sadece bu "saygı duyulduğu" cümlesi çünkü cehalet ve çıkarcılık kombine edildiği için genelde saygının ve hakikaten saygı duymanın ne olduğu mühimsenmiyor egolar saldırganlaşmasın diye insanlar artık kendi aralarında birbirlerini sakinleştirici özelliği yerine "saygı duyduklarını" belirtiyorlar. Kendi adıma zerre kadar tasvip etmiyorsam bir kişiyi, tavrı, hareketi, fikri sessizliğime sığınırım net bir biçimde, kimseye saygı duymadığım hâlde "saygı duyuyorum" demiyorum cidden sadece saygı duygumu hissettiğim nadirattan insanlara açıkça dile getiriyorum saygımı ve hayranlığımı.. #TubaSueda 🍀
Ben hep saygı duyarım bence itici değilim
Mesela sevdiğin adamı başka kadın koynuna çekse saygı duyabilir misin😃
Ben kendi koynuma bağlarım onu kimse çekemez eğer gidiyorsa zaten çoktan gitmiştir bir de ben Tokat basarm tamamdır
İşte bundan bahsediyorum canocan bazı şeylere saygı duyulmuyor 😂
Saygı duyulması gereken şeyler var, duyulmaması gereken şey var.
Cevap
13Cevap
Saygıyı hak eden şeylere, kimselere saygı duyuyorum gerisinden banane ya
Soru yanlış çünkü bir insan her şeyi saygı duyamaz saygı duyuyormuş rolü yapar ki itici olan budur. çünkü mutlaka birbirine zıt şeyler var aynı anda iki zıt şeye saygı duyamazsınız
Kendine saygısı olan bir insanın bazı kriterleri olması lazım..
Herseye saygı duymak kendi benliğini kaybetmek demek..
Ne yani yolda öpüşen bir çift görse abi saygı duyuyorum lütfen rahatsız olmayın devam edin mi diyecek?
Her şeye değil. Asgari evrensel kurallar çerçevesinde olan tüm davranış, düşünce ve eyleme saygı duyarım.
İnsanlık onurunu zedeleyen hiçbir fikre veya davranışa da saygı duymam.
Herşeye saygı duyulmaz maalesef efendim.. Bu yüzden çoğu şeye saygı duymak daha doğru olur.. Aksine itici değil, çekici kılar..
Her şeye saygı duyulması anormal ama çok şeye saygı duyan kişide Bilgedir.
Evet kesinlikle, o saygı değil bilakis özsaygı kaybına delalet
Saygı hakedilir bence bu yüzden herkese herşeyw saygı duyan kişiden şüphe duyarım
(Medeni olacağım diye saygı duymaması gereken şeylere de saygı duyuyor.) bu cümlede çok haklısınız.
Saygı duynak ile umursamamayı karıştırmamak gerekir.
kesinlikle iticidir..
parazit gibi hiçbir şeye katkısı yoktur..
Bence değil ama biraz sanki garip herşeyede saygı duyulmaz ki
Herkesin görüşü farklı olabilir ama bazen çok saçan şeylere saygı duyuyorlar neyin çabası bu
İtici olmaz
İtici bence.
Her şeye saygı duyulmaz.
Anlayıslı saygılı olabilir
her şeye olmaz
Evet malasef öyle
Aynen öyle
Evet itici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?