''Medeni'' kelimesi bize aslında Arapçadan geçmekte olup ''şehirli'' anlamına gelir. ''Medine'' (Arabistan'da bir şehir) ismi de aynı köktendir. Araplar, şehirde yaşamayan insanlara ise ''bedevi'' derler. Ancak ''medeni'' kelimesi Türkçede bambaşka anlamda kullanıldı. Medeni insanlardaki özellikler:
Görgü ve trafik kurallarına uyar.
Konuşanın sözünü kesmez.
Bildiği hâlder okur ve dinler.
İnsanları ırk, din ve siyasi görüşüne göre ayırmaz.
Çünkü takip edilecek bir gündem kaldığını düşünmüyorum. Tamamen medya gücü kimin elindeyse ona göre yön veriyor. Buna karşı çıkan bir kaç kuruluş var onları da eziyorlar.
Bunun dışında tanıyanlarda onaylayacaktır. O kurallar dışında zaten kendi bünyesin de saygı barındıran bir insan benim için medenidir.
maalesef ki nadir rastladığımız bir durum olmaya başladı. Çünkü sokak başı sürekli bir kirlilik, gürültü ve zorbalık oluyor. Güzel değerleri kaybetmeye başladık.
• Görgü ve trafik kurallarına uyar. • Konuşanın sözünü kesmez. • Bildiği hâlder okur ve dinler. • İnsanları ırk, din ve siyasi görüşüne göre ayırmaz. • İnsanlara sövmez. • Başkalarının hakkını yemez. • Yere çöp atmaz. • Hava atmaz; mütevazıdır. • Yasaklara itinayla uyar. • Gündemi takip eder. • Empati yeteneği yüksektir.
Yani şu özelliklere baktığımda kesinlikle medeni bir insan olduğumu düşünüyorum. Bazen zaman zaman bunların dışına çıksam da (insanlık hali yani her insan hata yapar, kusursuz ve mükemmel insan yoktur sonuçta) genel olarak bu özellikler bende var.
Yüzde yüz medeniyim yukarıda sandıklarının hepsi ve daha fazlası mevcut. Fakat iyilikten, iyi sözlerden anlamayan beni delirten sadece küfürden anlayanlara sanırım hak ettikleri medeniyetsizligi sinkafli küfürlerle gösterdiğim zamanlar oluyor. Bu beni medeniyetsiz değil insanı duyguları olan bir insan yapar.
@pansyy o zaman soruyu oku ve ona gore cevap verdiğimi anlarsın. Burada eğleniyoruz kafa dağıtıyoruz. Mütevazi olmamam gereken zaman olursa olmam burası kıstas değil...
Medeni olduğum için, saygılı bir insan olduğum için, Türk diline sahip çıkmaya çalıştığım için, hakkımla para kazanmak istediğim için, yerlere çöp atmadığım için, fazlasıyla empati kurabildiğim için, insanlara yardım etmeyi sevdiğim için vs vs kafayı yedim ilaçlarla ayaktayım aw.
3,8 milyar yıl önce tek hücreli canlılar Dünya'da yaşamaya başladılar. Ta ki 800 milyon yıl öncesine kadar. 800 milyon yıl önce çiçek ve bitkilerin atası klorofilli canlılar ortaya çıktı ve bunlar sürekli atmosfere oksijen bastılar. Sonra ne oldu? Bütün o tek hücreli canlılar yok oldu. Oksijen bastıkları için bitkiler, çiçekler çıktı ve hayat başladı. Ama 3,1 milyar yıllık medeniyete son verdi senin o çok övdüğün çiçeklerin atası klorofilli canlılar. Bana zariflikten bahsetme