Tabi ki bu her insan için geçerli. Bazı insanlar şaşılacak şekilde sakin kalabiliyor.
Peki, sizde durumlar nasıl?

Ben o şaşılacak derece de sakin kalabilen kısımdayım. Fevriliğin sonucu sadece pişmanlık oluyor. Bunu karşımda ki insanlardan çokça gördüm. Özellikle önem verdiğim biriyse tartıştığım insan, ağzımdan istemediğim bir şey çıkmaması adına sadece susarım ve her iki tarafında öyle anlarda tartışmaya ara verip sakinleşmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bazı sözlerin ya da hataların hiçbir şekilde telafisi olmuyor çünkü, derin yaralar açabiliyor ve ben bunu fazlaca yaşasamda, karşımda ki insana yaşatmaktan her zaman kaçındım.
"Sinirle söylemiştir" diyemem mesela, sinirli de olsa dikkat etmek zorunda benim için...
Ben yapabiliyorsam, başkaları da yapabilir.
Eskiden bu benim için oldukça zordu. En iyi halimde bile mutlaka bir şekilde sinirimi belli ederdim bir şey konuşmadan bile. Ama yıllar geçtikçe kendimi çok geliştirdiğimi ve kişisel gelişimimi ilerlettiğimi düşünüyorum. Tabi ki de bazen yine oluyor, sonuçta robot değiliz. Sinirlenip kızmak bağırmak falan da insana has özellikler. Ama genel olarak eskisinden bin kat daha sakin bir insanım artık.
Sinirimi belli etmemek ve susmak değil de gerçekten sinirlenmemeyi başarmaktan bahsettim. Yani tamamen sinirlerimi aldırmak gibi de değil, sinirlensem de kendimi yatıştırmayı ve o sinirin çok yoğun olmamasını sağlıyorum bir şekilde.
Kalamıyorum. Eskiden kalabilirdim. Sinirimi içime ata ata iyice doldum. Öfke halindeyken istemsizce içimde biriktirdiklerim dışa vuruyor. Her an, her saniye patlamaya hazır vaziyette bekliyorum adeta. Bu yüzden ufacık bir gerginlik halinde karşımdaki insanlardan sözlerine, davranışlarına dikkat etmesini istiyorum.
Cevap
7Cevap
Karşımdakinin kim olduğuna bağlı ama çoğunlukla sakin kalıyorum.
Anlamsız bir sabır geliyor.
Çok zor çileden çıkıp delirme aşamasına gelmem.
Beni sinir eden kişiye bağlı. Hiç tanımadığım birine karşı sakin kalamam. Tanıdığım birine ise hemen sinirim geçer.
Hayır sinirlendiğinde bunu saklayabilen biri olmadım hiç. Direkt olarak yüzüme ve dilime yansır. Kendi kendimi frenlemem zor olur.
Sinirlendiğim anda, evet. Yumruğumu sıkar beklerim, sinirim öfkeye dönüşürse, gerisine karışmam.
Adı üstünde sinir nasıl sakin kalırım 😀 zamana bırakıp durulmayı bekliyorum.
Sinirlenirsem sinirlenirim arkadaş. Sakin olunmasi gerekiyorsada sakin dururum.
Kalabiliyorum genellikle evet ama bazen kendime tutamıyorum nadiren sayılır oda
Merhaba ❤️
Sinirime neye sinirlendigime bağlı olarak değişiyor bu durum bazen ufak çaplı sinirlenmelerim oluyor karışımda ki kişiyle alayci tavrimla konusup sinirimi yatıstiriyorum ama bu tavrımi tabi ki sinirlendigim kişiye yapıyorum.
Eğer ciddi şekilde sinirlendiysem Allah kurtarsın diyim ne diyim hem kendime hem karşim da ki insana hem fiziksel hem psikolojik olarak zarar veriyorum. kirip döküyorum kişiye vuruyorum kendime vuruyorum kriz geçiriyorum.
Bide normal halim var umursamadigim birisi beni sinir ettiyse onu umursamamaya ve gülmeye devam ediyorum bu sefer de o sinirindeb çatlıyor 😂
#Sevimlii❤️
Kendimi kaybetmem için adam akıllı sinirlenmem lazım o zaman tutamam kendimi.
Yapılacabilecek bütün saçmalıkları yapabilirim.
Ama işte o raddeye gelebilmem için de bir çaba gerekir.
Beni o seviyeye getirebilmişlerse her şeyi hak etmişlerdir zaten.
#Cassie
Biriktirir biriktirir azami derecede sabreder sabreder en son patlarım, son derece sakinim lakin sinirlendiğimde tam sinirleniyorum kendime zarar vermekten dahi korktuğum zamanlar oldu, karşı taraf eğer gerçekten haksız ise ve bunda diretiyorsa da bin pişman oluyor bunun dışında ben haksız olduğumu sonradan anlar veya karşı taraf haksız olduğu halde yine de kalp kırdığımı farkedersem kendim üzülüyor ısrarlı bir şekilde kendimi affettiriyorum.
Çok aşırı sinirlenince bende ters etki gülme tutuyor.. 🤭Sinirlendikçe gülüyorum kötü hissediyorum böyle olunca karşı tarafta yanlış anlıyor devam ediyor en sonunda sinir kalmıyor gülmekten sakinliyorum.. 😂Allahım yarabbim kendime gülüyorum..
Sinirlendiğim zaman gözüm bir şey görmüyor, kırıp döküyorum etrafımda o an ne varsa. Veya sinir eden kişiden çıkartıyorum. Sinirimi çıkaramayacağım birisi ise kendime zarar veriyorum, kendi canımı yakıyorum. Ruh hastası oldum iyice
öncelikle beni sinir eden konuya bakarımm. bundan 3 sene sonrasında beni etkilemicekse takmam. ama hayatıma ve sağlığıma ciddi sorun ediyorsa o zaman gözüm kimseyi görmez.
Ben de o sakin kesimdenim. Sabırlı olmak iyi hoş fakat bizim icin değil biz istiyoruz ki artık içimize atmayalım patlayalım ne olacaksa olsun.
E tabi bizim de bir sınırımız var fakat bu aşıldığında tavsiyem orada bulunmamanız çünkü hayatımızda belki 1 en fazla 2 kez gelen o patlama anında, tanıdığınız biz olmuyoruz. Birikenleri dışa tek seferde vurduğumuz için.
Ne kadar damarıma basıldığına bağlı kızgınlığımın şiddeti 😅 genel olarak sakin olsamda bazen patlarım, bardağı taşıran son damla olan kişi kaçmalı sanırım 🤦🏻♀️
Kontrol etmeye çalışıyorum diyelim, tabi ki edemediğim zamanlar var ama kendim için etmeye çalışıyorum. Amaç burada kontrol etmek zaten kendini, ruh sağlığımızı iyi tutmak için yapmalıyız...
Kolay sinirleniyorum ya, sakin kalamıyorum. Öyle kavga falan yaratmam ama, birşeylere zarar verecek boyuta gelmem.
Asla kalamam ortaligi yakarim. Saman alevi gibiyim sinirliysem oldugum yeri atese veririm. Bu yuzden cok kalp kiriyorum ama napiim 🥺
Sakin kalamıyorum. Sonra sinirimi beni sinirlendiren kişiden çıkarıyorum. Sonra zaten umursamıyorum , keyfime bakıyorum ve neşem yerinde oluyor.
Bazen öyle bir sinirleniyorumki elimden gelse dağları kaldırıp sinirlendirenin üzerine atmak istiyorum 😎
En aşşağı atom bombasıyla bombalayasım gelir abartı değil gerçekten bir kara parçasını bilr haritadan silesim geliyor
Hayır fevri bir insanım kalamıyorum öfke kontrol etmek te zorluk çeken biriyim ama beni ben yapan özelliklerden bir tanesi de bu
Fevri kararlar verdiğim de oluyor bunun farkında olup beklemeyi tercih ettiğimde. Karşımdaki insan faktörü bunda çok önemli oluyor.
Kalmadığım zamanlar oldu, ama kelimelerin gücüyle daha da sinir etmeyi öğrendim.
Ne yazıkki kalamıyorum ağzımdan geleni söylüyorum yaaa huyum kurusun
Kalabiliyorum kolay oluyor biraz karşı tarafı sinir ediyor bu da hoş sjfks.
Sinirli isem imkanı yok sakin kalamam. Etrafa saldırıyorum ben.
Kalamıyorum fazla kırıp döküyorum, bazen dönüşü de olmuyor maleseff...
Cinnet geçirecek dereceye gelmezsem sakin kalabiliyorum.
Yooo neeerdeeeee bende sakinlik ne gezeeer hele o anda hiç sakin kalamamm..
Hayır. Bir boğa asla sakin kalamaz eğer sinirlenirse.
Çok sinirlendiysem ortam terkederim ben zira dilimin ayari pek olmuyor
İlk baya fırtınalı bişey oluyorum sonra duruluyorum
Aşırı sinirlendiğim de sesimi yükseltiriyorum onun dışında kapıyı sertçe çarparım 😂
Kalamıyorum hatta bazen sinirden yanaklarım titriyor ☹️
sjjirlendiğimde gözüm dönüyor keşke sakin kalabilseydim.
Hayır ben sinirlerime hakim olabilen bi insan deilim
Yastıklara kafa atıyorum özellikle ailemle kavga edersem kötü söz bile söyleyemediğim için yastıklara saldırıyorum
Bazen o kadar rahat oluyorum ki karşı tarafı bu rahatlığım çıldırtıyor.
Söylenir dururum ama sakin kaldığım zamanlarda olur
Kalamıyorum özellikle de sevdiğim insani beni üzünce sakin Kalamıyorum
Ya sinir krizi ya ağlama krizi sakin kalmak imkansız
Asla sakin kalamıyorum
Yeni yeni sakin kalmayı öğreniyorum diyelim
Ben asırı sakinim ya pamuk giyim
Kalıyorum. Benim olayım bu😅
Kendime zarar veriyorum
Çoğu zaman sakin kalamıyorum
Hayır asla sakin kalamıyorum
Hayır. En büyük kusurum bu zaten
Sinirden gülüyorum genelde
Çiçekler her zaman sakindir
hayır
yalnız bırakılmak o zamanlar
Sinirlenince sakin kalamam başkasına patliyorum🤗
Haklı isem dalarım da sorun değil.
karadenizliler sinirlenirse ne olur oynat bakalım
Şok etkisiyle donup kalmak da sakin kalmaksa evet
Zor sinirlenirim sinirlenince de patlarım.
Çoğunlukla evet ama içime atsam bana zarar
Bazen kalabiliyorum
Evet biri anneme küfür etse de sakin kalırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?