Ön yargı hepimizde var, ki olmasıda lazım. Ön yargı bizim savunma mekanizmamızdır. Bir nevi ön izleme. Mesela; Bak bu adam sana zarar verebilir! Çünkü gizemli duruyor, farklı davranıyor" diyerek tedbir alabilme güdüsü geliştirir. Ön yargı olması gereken bir önsezi fakat ön yargının yarattığı ilk düşünceyi kalıplaştırır ve sabitlersek işte bu noktada koruyucu olmaktan çıkıp, seçimlerimiz ve kararlarımız konusunda yanıltıcı bir hileye dönüşür. Ön yargımız, objektif bakarak tanıyabilme kabiliyetimizin önüne geçmemeli buna izin vermemeliyiz. Aksi halde bizi koruyan bir duygu olmaktan çıkıp bize zarar veren bir duyguya dönüşür
Ön yargılı olduğum bazı konular var tabi herkes gibi ve bunlar mutlaka daha önce yaşadığım bir şeyden dolayı falan olmuştur. Ama genel olarak her şeyde ön yargılı olmamaya çalışıyorum ve bazen alışılmış şeylerin dışına çıkmak istiyorum. Farklılıklara açık bir insanım, sabit fikirli ve dediğim dedik birisi değilim. Çok yönlü ve değişikliğe öğrenmeye gelişmeye açık olduğum için ön yargı çok fazla hayatımda yer edinmiyor.
Ama dediğim gibi başıma beni üzen ve zarar veren bir şey gelmişse o konuyla ilgili ön yargım mutlaka oluyor ilk başta.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Ön yargılı biri değilim. Kimseye öyle yaklaşmam. Herkesin kendisini anlatmaya ve tanıtmaya hakkı var. En sevdiğim huylarımdan biri. :) ön yargılı insanların gereksiz kasıntı ve soğuk halleri bana uymaz. Önce bi bak kendine “sen kimsin?” başkalarına ön yargılı yaklaşıyorsun. Asla anlamam.
Yani ön yargılı değilim ben ya.. Sadece mesafeliyim.. Yoksa birini görüp hakkında yorum yapmam doğru değil.. Tanırım, tanıdıkça karar veririm.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Ön yargı mevzusunda bilgi önemli bir yer teşkil eder. Bilmeden ön yargı bir işe yaramaz. Boş bir yargıdır ve hoş bir yargı olamaz. Bilgi esastır. Objektif bakış açısı da on yargıya katılıp ön yargıyı yargılaması gerekir ya da dizginlemesi.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Baya baya aştım bunu ama ön yargılı değilim diyemem. Önceden çok peşin hükümlüydüm ama şimdi o kadar değilim. Zaten kimse diyemez ben ön yargılı değilim diye. Maalesef bunu ister istemez yapıyoruz.
Hayır değilim çünkü herkesin yaşadığı hayatı yaşadıklarını bilemem kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez anlatmadığı sürece kimin bu hayatı ne zorluklar yaşadığı belli değil iyice tanımadan etmeden hele bir insanı hiç tanımıyorsak önyargılı olmamak gerekiyor kimse güllük gülüstanlık hayat yaşamıyor herkesin kendine göre derdi hayatında yaşadığı zorluklar ve sıkıntıları var o yüzden kimseye karşı empati yapmadan ön yargılı olmamak gerekiyor.
Önyargılı oldum çoğu kez Ama önyargılı yaklaşan daha çok kişi gördüm bana karşı. Gerci insanları tanımaya değer görmüyorum pek çünkü daha etrafımızdaki insanları tanıyamamışız..