Harika olurdu çünkü bazı konular hakkında şüphe duyduğum insanlar var ve kime nasıl yaklaşacağımı insanların gerçek düşüncelerini öğrenirdim mesela bir şey sorduğumda beni inciltmemek veya üzmemek için mi yalan söylüyorlar yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum yani.
Bunun asla iyi bir şey olmayacağını düşünüyorum. Çoğu insan için de böyledir bence. Sonuçta sürekli iyi şeyler düşünmüyoruz ve iyi şeyler olmuyor. Her düşünceyi duyabilseydik her anımız duygu karmaşası içinde olurdu. Olumlu bir düşünce duyduğumuzda hoşumuza gider ve ardından olumsuz bir düşünce duyduğumuzda üzülüp sinirlenirdik. Sürekli duygudan duyguya atlamamıza sebep olan bu durum bizi oldukça yıpratır ve yorardı. Çekilir gibi değil yani. Üstelik kavgalar falan artardı ve dünya savaş alanına dönerdi.
Ayrıca bizim de düşüncelerimiz duyulacağı için asla özgür hissedemezdik. Korkunç bir durum 😬
En azından kime güvenip kime güvenmeyecegini bilir insan ama öte yandan insanların karanlık yönlerini de görüp bir daha insan oğluna güvenmeyi de kesebilir insan 🤣 dediğin gibi herkes düşüncemizi duyuyor diye stres yapması da cabası 🤣