Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Cesarete daha yakınım.. Esaret hiç benlik değil.. Öleceğimi bilsem boyun eğmem.. Karakterim bu benim.. Karşımda kim olursa olsun ve ne hissedersem hissedeyim asla vazgeçilmez değildir hiç bir durum ya da duygu.. Zincire vurulacak bir bedene ve ruha sahip değilim.. Özgürlük benim için her şey.. Keyifli geceler..
Esaret hiçbir zaman göre olmadım. Şöyle düşündüm her zaman. Eğer esir olacaksam öleyim daha iyi. Çünkü bu şekilde yaşamanın hiçbir anlamı yok. Bizi biz yapan en önemli kavram özgürlüktür. Bu sadece fiziki olarak değil. Hem ruhen hem de duygusal olarak özgür olmazsak, insan olmanın da bir anlamı kalmıyor. Dünyaya bir kere geleceğiz. Kimsenin ve hiçbir duygunun esiri olmanın anlamı yok. Her zaman söylediğim gibi. Yaşasın özgürlük, yaşasın bağımsız ruhlar.
Hayatın boyunca bana cesaretin ne kadar anlamlı olduğu öğretildi. Çünkü cesaretin korkuyu tuzla buz ettiğini yaşayarak öğrendim. Asla esarete gelecek bir yapım olmadı. Öz kimliğim bile esareti sevmez. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım mısralarında dediği gibi Mehmet Akif Ersoy...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Esaret bana çok uzak bir şey. Daima cesaretten yana olmuşumdur. Yönlendirilmeyi sevmediğim için kimsenin sevgine muhtaçta olmadım. Bana ters bir şeyler oldu mu uzaklaşmışımdır hep.
Esarete daha yatkın biriyim çünkü garanticiyim. Gerçek olarak görmediğim bir şey adına sırf cesaret olsun diye adım atmam. Yapıma çok ters ve çoğu zaman da cesareti delilik olarak görüyorum.
Deli cesareti değil esaret hiç değil. Bu dünyaya esaret için gelmedik. Ayrıca insanın kendiside dahil kimse vazgeçilmez değil. Bu hayat bir kere ve tek gereken şey inanç ve sevgi. Biri yoksa diğeri de önemsiz. Esaret değil sevdiğin inandığın ve içinden geldiği için yaşamaktır.
Esarete boyun egmicek bir yapıya karaktere sahibim öleceğimi bilsem de yine cesaretli olurum kimseye boyun eğmem kimsenin esiri olmam zulüm altında yaşamam ben esir olmak kölelik yapmak için var olmadım. Buna mecbur kılınmam her zaman cesaretimj toplar başımi dik tutarım ✨
Şükür beni esareti altına alacak bir kuvvet olmadı.. Cesaretim, inancımdandır.. Dünya bomba olup patlasa, "Bu Allah'ın emridir" dedirtecek tevekkül, beni cesaretli kılıyor..
Esarete daha yakın olduğumu düşünüyorum. Başkasının himayesi altında kalmak gibi asla değil, kendi düşüncelerim altında boğulmaktan ve ilerleyememekten bahsediyorum.