Dış görünüşü sizin kriterlerinize uymayan, sizi etkilemeyen kişinin karakterini ve nasıl biri olduğunu merak eder misiniz? O kişiyi yinede tanımak ister miydiniz?
Dış görünüşünü beğenmediğiniz bir insanın içini merak eder misiniz?
İçi beni etkilemişse dışına bakmam. O nasıl oluyor? dersen şöyle; bazen böyle tanışmalar arkadaş ortamın da olur ya da sosyal medyadan olur. Zeka bence güzelliği bir şekil de gölge de bırakıyor.
Çünkü bir insan kendine bakar güzel ve yakışıklı ya da karizma olabilir. Zeka yoksa boş sıfatla bu iş olmuyor.
Düşüncüler, duyguları, duygular da güzelliğin aynasıdır bana göre.
Bu sebepten çok takılmıyorum ufak detaylara. Kesinlikle ilk etken akıcı bir sohbet.
Şartlar kolaysa evet tanımak isterim.. Sonuçta benim de dışım heykel gibi değil.. Belki de beni etkileyeceği bir yönü vardır.. Ve beni kendine hayran bırakacağı bir tarafı..
Bunu başarırsa zaten dışını da beğenirim..
Ancak dışı gerçekten bana antipatik geldiyse bu fırsatı tanımam..
Ben bu konuda çok dengesiz biriyim. Dış görünüş konusunda herkes kadar benim de belli bir beğeni aralığım var. Önce gözüme sonra gönlüme hitap etmeli derim. Ama bazen de o kadar alakasız ve hiçbir albenisi olmayan kişileri hoş buluyorum ki, şaşıyorum kendime. Karşımdaki kişiden aldığım enerjiyle alakalı sanırım. Bana hitap eden ufacık bir detayı bile etkileyebiliyor. Bazen minicik bir gülümseme, değişik bir mimik, tavırlar vs.
Tamda benlik soru. Asıl içini merak ediyorum. Aklında gönlünde neler var. İlk görüşte bellki etkiler dışı ama yanında biraz zaman geçiririm yinede. Dikkatimi çeken bazı şeyler varsa sabırla bekleyip içini kattiyen öğrenirim, er ya da geç.
İnsan bilinç altı gereği önce göz olarak beğenmesi gerekir devamını getirmesi için ama bazen sempatik bir tavrı hoşunuza gidip daha çok tanımak isteyebilirsiniz. Benim içinde geçerli bu.