Hayır unutmam elbette, unutmak bencillik olur. Çok iyi yerlere gelebilmişsem eğer demek ki geçmişim sayesinde olmuştur. Çünkü insan bir anda iyi yerlere gelemez. Kimsenin önüne fırsatlar altın tepsi ile gelmiyor maalesef... İyi yerlere gelebilmesi için kademe kademe o levelleri aşması gerekir ve bu da geçmişi ile bağlantılıdır. Yani kişinin geçmişinde edindiği tecrübeler, bakış açısını değiştiren insanlar, kendini nasıl ve denli geliştirdiğinin yani kendine neler kattığının etkisi vardır, iyi yerlere gelebilmesinde.
İnsan nerden geldiğini ve geçmişini asla unutmamalı. Geçmişimiz değil mi zaten bizi en iyi yerlere getiren ve nasıl geldiğimize şahit olan ve en iyi bilen.
Bakıyorum da burnun pek bir havalarda. nereden geldiğini, geçmişte yaşadıklarını unutup ne oldum delisi olmuşsun. anlaşılan fazla şımarmışsın ve havalara girmişsin. ancak bu hayatın sağı solu belli olmaz. o nedenle geldiğin yeri sakın unutma, bir gün yine oraya geri dönebilir ve ne olduğunu bile anlamadan kendini ansızın orada bulabilirsin.
Asla benim hayat felsefelerimden biridir "Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişme, değişirsen yolda kalırsın"
Geldiğimiz yer bize hayatın doğup, yaşamaktan ibaret olmadığını gösteren yerdir. Orada ki çırpınan insanların hayalleri, sevinçleri, hüzünleri için nasıl çabaladığına tanık oluyorsun.
Geldiğimiz yer ile gideceğimiz yer arasında ki yolda yeni yüzler, sesler, karakterler, duygular ile mifadele edeceğiz. Çünkü şeffaf insan bulmak zordur. Herkes sorunca kendini mükemmel gösterir ama içine baktığın da ya bir fırtına kopar ya da ihanet duygusu besler.
Samimi söylemem gerekirse unutmam. Paraya değer veren bir insan değilim, çok kazanmakta istemiyorum, yani bir gün yanlışlıkla milyoner falan olursam da hiç umurumda olmaz. Manevi değerleri hep el üstünde tutarım.
Geldiğim mevkiye tırnaklarımla kazıya kazıya geldim emeklerimi ve çabamı geçtiğim yolları geldiğim noktayı asla unutmam hayat dersidir bana yaşadığım her şey..
İnsanın hayatı ne kadar değişse de eski günlerini, nereden geldiğini asla unutamaz. Sadece dışarıya belli etmemeye ve unutmaya çalışıp kendini kandırmaya çalışabilir.
Geldiğim yeri unutmam elbet ama geldiğim yerdekiler yükseldiğim konuma sırtıma basarak yükselmesine izin vermek istemem. Emel, risk olmadan başarıdan pay almak isteyenler oluyor çünkü. Haksızlık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir gelelimde hele. Artık iyi bir yeri geçtik sadece bir yere gelmeye çalışıyoruz. İyisi kötüsü kalmadı.
Unutmak çok isterim fakat bugünkü halime ulasmami sağlayan her zaman yaşadıklarım, tecrübe ettiklerim... Geldiğin yerden ziyade kim olduğunu bilmek, bunu hatırlamak ve bununla güçlü olduğunu bilmek çok daha doğru
Unuturum geçmiş olan her şey bitmiştir benim için dönüp arkama bile bakmam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geldiğim yeri unutursam olduğum yerde uzun süre duramam heralde. Geçmiş yaşanmışlıkların her biri birer tecrübedir, olduğum yerde olma sebebimdir. O yüzden asla unutmadım bugüne kadar unutmamda daha da iyi yerlere geldiğimde.