Haksız yere kimsenin kalbini kırmadım. Muhakkak haklı nedenlerle olmuştur. Oldu da kırdıysam farkında olmadan, onun için de yapacak bir şey yok. Beni yaralama durumlarına bağlı ne kadar kötü hissedeceğim. İş yaşamaya gelemez asla. Beni kimse o kadar kötü etkileyemez. Vicdan azabı kötü bir durum ama bunu yaşayacak kadar kötü bir şey yapsam zaten anında o davranıştan geri dönüyor ve kırdığım o kalbi onarıyorum. Aksi halde uyuyamam. Kimsenin kalkıp kırıklığı bende kalmasın. Benimki onlarla kalsa da olur
Şöyle dönü bakınca gerçekten de çok fazla kalp kırdığımı görüyorum. Üzerimde bir çok ah var. Ben bu ahları ise cam kırıkları olarak görüyorum. Evet, beni yaralıyorlar sürekli düşündükçe ama yaşamaya devam ediyorum. Hayatımız boyunca birçok şey ile karşılaşıyoruz. Birçok yerden ise yara alıyoruz. İnsan bir şekilde yaşamaya devam ediyor.
Allahın dediği olur. Bir şekilde çıkarım ben o durumdan. Kimsenin kalbini durduk yere kırmam. Sadece 1 kez o duruma düştüm on da da helallik aldım sorun yok.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Mümkün olduğunca kalp kırmamaya dikkat ediyorum ve alttan almaya çalışıyorum canıma tak etmediği sürece böyleyim eğer o derece geldiysem karşımdakinin vay haline diyeyim 😅
Kırılan bir kalbi onarmaya çalıştığım da aslın da o kırıkların elimi kestiğini fark ettim. Kırıklar daha usanmadan bana batıyordu.
Ellerimin acısından, yemek yiyemez ve dokunamaz olmuştum. Merhem belki ondaydı ama ulaşılamaz olmuştu. Oysa ki ben onun benden gitmeye başlamasıyla bir bilet alıp, bu diyardan gitmek istemiştim. Ondan değil...
Geçen zaman da o bunu yanlış anladı ve başka yarayı seçmeyi tercih etti ve ben o gün anladım. Topladığım kırıklar benim cehennemimmiş.
Hayırlı cumalar.. bu hususta şiar edindiğim şudur ; "Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın. Hele özür dilemesini bilmiyorsan; senden dost olmaz.. Senden yâren olmaz.. Ya incittiğin, kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa, Rasulullah (s. a. v) seviyorsa, hatta arz-ü sema dahi seviyorsa! Nerden bileceksin, bilmiyorsun. Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan.." Hz. Mevlana
Beni hayatta törpüleyen ve pişiren detaylardır bu konular. Amma Benimde canımı çok acıtan sevdalar oldu, karşılıksız kalmıyor. Herşeye rağmen dünya çok güzel dönüyor ve hayat yaşamaya fazlasıyla değer.
Yaralı olan taraf hep ben olduğum için ölen ben sağ kalan onlar olurdu kesin! O kadar çok susmuşluğum var ki o kırılmasın, bu darılmasın diye.. içime ata ata dert küpü oldum, mideye vurdu.. kendime ettim velhasıl kelam
kırmışsam vardır çok çok damardan bir nedeni, yoksa kırmak için cümle kurmaya çalışmam, yabancı bir insanı bile kırmam. bilmeden kırılıp cam olmuş diyelim. yaralamaz, nerenin camını indirdiyse orası yapılır.
İnsan merhametsizse umrunda bile olmaz. Ama kadına ve adama yakışan tek şey merhamettir. Merhametli olan ise hüzünlenir ve kırdığı kalbi onarmak için caba sarfeder.