Evde olduğum zamanlar neredeyse ışıkları açmıyorum diyebilirim. Hep karanlığa alışkınım. Gece lambası bile kullanmam. Daha sessiz, daha huzurlu, daha bir sakinlik. Karanlık sana korku verir mi? Hoş sesinle bana bağır, hafiflesin yüküm ağır.. 🦁
Karanlık dostum. Karanlık güzeldir. Pencereleri, perdeleri de açarım üstelik.. Direkt ay ve yıldız. Ay güzeldir. Ay ışığı; durgun, donuk ve soluk. Pencereden düşen hüzmesi yere, duvara, halıya, koltuğa dokunurken iyi hissettirir bana. Evde ondan başka yapay ışığı sevmem kısaca. Her gün, gün yeniden doğana kadar olmalı her yer karanlık.
Karanlık bana hep huzur vermiştir ben ışıklı ortamlardan fazla hoşlanmam şu sıralarda Haşhaşi savaşçılarının karanlıkta farkındalık diye bir eğitimi var onu bulup karanlıkta en az ışıktaki gibi hislerimizi kullanarak hareket edebilme yeteneği kazanmak istiyorum fakat maalesef Hülagü Han, Alamut Kalesini ilhak ettiğinde bütün kitapları yaktırmış.
22 yıl önce korku veriyordu. Sonra korkumun üstüne gidip yenince işte o zaman huzur vermeye başladı. Sessizlik ve karanlık ikisi birlikte olunca gayet sakinleştirici bir etkisi oluyor üstümde.
Karanlığı fazlaca seviyorum. Gram ışık olmamalı benim açımdan özellikle uyuduğum odada. Huzur anlamında geliyor bana. Gündüzleri ve güneşi daha az seviyorum. Vampir olabilirim 🧛♀️
Bana huzur falan vermez karanlık :D korkuyorum ben zifiri karanlıkta. Ya yatağımın altından bir şey çıkarsa 🙄 neyse kardeşimden bana şey kaldı işte ne derler, miras. Loş da olsa ufacık da olsa bi ışık olmalı.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır hiç bir şekilde korku vermez. Karanlıktan korkmuyorum ama hafif karaltıyı sevmiyorum. Ya tam karanlık olacak ya da aydınlık. Alacakaranlık ortamı sevmiyorum.
Karanlıktan korkmuyorum ama karanlık bana huzur da vermiyor, evdeysem aksine uykum gelir. Dışarıdaysam ve sahildeusem denizi gece izlemeyi severim, deniz gece bana ayrı bir huzur verir.
çocukken korkardım, sonradan öğrendim ki korktuğum karanlık değil kendimle kendi aklımla yalnız kalmakmış, yakın zamana kadar huzur verirdi çünkü artık kendimi oraya ait hissetmeye başlamıştım sanki var olabileceğim tek yer orasıydı şimdi şunu fark ediyorum ki oraya ben kendim kaçmışım çünkü ışığın altında yürüyen gölgelerden tiksinmiş ve korkmuştum, onlara güvensizliğim beni kendi kendini karanlığa mahkum etmiş yaralı bir hayvana çevirmişti. şimdi mi? kafayı çıkarttık artık gerisi gelir mi bakıcaz.
Bana huzur verir sanırım çünkü yalnız kalmaya hep ihtiyacım vardır ve düşünmeye daha çok odaklı olurum düşündükçe bir şeyleri kafamda Taktığım her ne varsa bunu çözerim Aslında karanlık sana bütün üzüntüleri gerçekleri hatırlatır Yaptığın hataları hatırlatır kafanı yastığa koyduğunda neler yaptığını hatırlatır O yüzden ben karanlığı seviyorum kendimi geliştirmek ve mutlu olmak için bir sebep olarak görüyorum çünkü gündüzleri sürekli hareket halinde ve bir şeyleri yaptığımız için düşünmeye yalnız kalmaya zamanımız pek olmaz 🖤
Ben loş ortam severim karanlık bana korku vermez ama zifiri karanlıkta neyin olup neyin olmadığı belirsizliğinden haz etmem zaten genel olarak hayatta ki tüm belirsizliklerden haz etmem. Loş ortam iyidir ne aydınlık ne karanlık ısıda da mesela ne sıcak ne soğuk ılık severim.
Sen böyle anlatırken ben korktum ya 🤒 Yok ben karanlıkta duramam, eve girince bütün ışıkları açarım. Öyle loş ortam romantik ortam da bana göre değil 😬
Karanlıktan korkarım. Hayal gücüm zengin olduğu için karanlık bana iyi gelmiyor, askılıktan Freddy felan yaratıyorum. Ama çok ilginç bir dengesizlik var bende , mesela çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybettikten sonra 3 gece gidip mezarında uyudum. Mezarlardan korkmuyorum gece bile olsa bana huzur veriyor
Benim büyük büyük dedem toplu iğneyle yakalamış bir tane , o da demiş ki 7 kuşağına rahat vermeyecem sanırım ben 7. yim, sağım solum ecünlü 😄 Her yerde deme vampirsin diye kül olurum sonra🩸
Huzur veriyor bana karanlık, sessizlik gibi ortamlar sadece... Oldum olası geceye olan aşkımın sebebi de bu benim, ayrı sevdim geceleri hep, gündüzden ziyade o vakitlerde dinledim kendimi, de kafamı da, ruhumu da...
Karanlık bana bazı zamanlarda gerçekten derin bir korku veriyorum. Bu korkuyu iliklerime kadar hissedebiliyorum. Şimdi huzur muzur veriyor deyip de cool triplerine giremeyeceğim.
Hayır vermez aksine huzur veriyor banada karanlık sessizlik 0 ses sadece ben ve düşüncelerim daha güzel ne olabilirki geceleri çok severim kendimi bulduğum en doğru zaman dilimi
Huzur veriyor.. karanlıktan korkmam ben, evde yalnız olmaktan da. Tek korktuğum şey yükseklik, kapalı alan fobim var klostrofobi yani.. bir de börtü böcekten aşırı aşırı huylanırım
Karanlık en sevdiğim şey. Sokak lambasının sızan ışığı, ayın ormanı loş hale getirmesi. Huzur verir bana. Gerek yoksa araçla giderken dahi ışık açmam. sadece parklar ve mavi transparan kaplı sisler.
Zifiri karanlıktan korkarım ve gecede o denli karanlıkta uykuya dalamam. İlla minik bir ışık olmalı uyurken ben. Kısacası, korku verir. Güneşli bahar havaları huzur veriyor bana sadece.