Merhaba, genel olarak dakik birisi odluğumu söyleyebilirim. Her şeyi elimden geldiğince doğru zamanda yapmaya özen gösteririm. Hatta bir keresinde lise son mezuna kalmıştım. O dönem dershaneye gidiyordum. Ders saatleri sıklıkla değişiyordu. Hiç unutmam İngilizce hocamız demişti ki "Seni sabah namazı vaktinde de çağırsam yine geç kalmadan gelirsin." Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Çoğu zaman evet ekstrem bir durum çıkmadığı sürece öyleyimdir. Hatta bu konuda titiz olmayanlar üst üste geciktiklerinde ben de onları bir tutum sergiliyorum. Elinde olmayan bir sebepten dolayı gecikmeler olur ona hoşgörü göstermek gerekir ama bu kişinin karakterinde olan bir durum ise tepki gösterilmesi gerekir.
Evet, biriyle randevulaşmışsam söylediğim saatte orada olmaya çalışıyorum. Yola çıkmadan önce hava ve trafik durumunu da göz önüne alarak birkaç saat önceden çıkıyorum gerekirse..
Biriyle buluşacaksam tam zamanında gelirim mekana, karşı taraftan da aynı özeni göstermesini de beklerim açıkçası. Çünkü geç kalındığında, ciddiye alınmadığımı düşünürüm ve bu durum beni üzer. Ders anlamında ise, derse gideceğim vakit hiç dakik bir insan değilimdir. Kasıtlı olarak evde oyalandığım bile olur derse girmemek için.