Birçok insan hayatı okumak dünyadaki en zor şeydir diye düşünse de bence insanın kendini okuması çok daha zordur. Çünkü kendini okumayan insan hayatı okuyamaz.
İlkokul lise üniversite bunları okurken insanlar önünde kitap olur öğrenirsin ama hayat maalesef böyle bir şey değil okuyamıyorsun çünkü gelecek sayfaların hiçbirini bilmiyorsun tahminde etmek pek mümkün olmuyor o yüzden hayatı okurken ilmek ilmek okumak gerekiyor hayatınızdaki bütün insanları tek tek okumanız gerekiyor hayatınıza aldığınız insana kaderimizi değiştirecek insanları bunun bilincinde olmak gerekiyor yoksa o hayatta size zehir olur okuduğunuz gelmiş geçmiş bütün sayfalarda. Umarım herkesin hayatı kalbi kadar güzel geçsin 💯
Kendini okumak çok genellemeli geliyor bana kendinde neyi okuyacağını bilmediği sürece kendine sorduğu sorular torpilli olduğu sürece istediği yanıtları alır okuyacağı sayfaları seçtiği sürece ne anlamı kalıyorki kenidini okumanın sorulmazları kim sorabiliyor kendine. Hangi duygudan kaçtığımızın farkında mıyız? İnsan kaçtığı sayfaları açabilir mi? En zoru mu işte bu kaçtığın şeylerle kendin yüzleşemezsin. Gün gelir biri yüzüne vurur korkuyu iliklerine kadar yaşarsın. İşte o zaman o sayfanın önünde durabiliyorsan zoru başarma potansiyeline sahipsindir. Bu da bi başarı sayılmaz. Korkunun önünde durmakla üzerine yürümek arasındaki fark kadardır. Bilmediğin bir dili okumak gibidir bazen. bir şey anlamazsın anladığını sandığın kadar yorumlarsın. Kendi kartların sayfaların önünde hep hilelidir. Yansımaları gerçek sanırsın Marifet bu hileyi çözebilmekte ve okuyabilmekte.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Bence insan duygular ve sebepleri okuması en zor şey. Canımızın yandığını biliyoruz bazen ama çaresini bilmiyoruz ya da nedenini. Mutlu oluyoruz ama gerçekten mutlu muyuz? Ne olursa gerçekten mutlu olabiliriz? Bizi gerçekten ne mutlu eder? En çok neden üzülürüz? Tahminler söyleyebiliriz bunlarla ilgili. Ama sonrasında daha farklı şeylere sevinir ve üzülürsek, kendimizi anlamamış oluyoruz işte. Kendi kendimizi okuyamadığımız hayatta, başkalarının hislerini nasıl anlayabiliriz ki? Sadece söyledikleri kadarını anlıyoruz o da güven engelini aşabilirsek tabi.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Karşı tarafın zihninden geçenleri okumak her zaman mümkün olamıyor.. Bence okunması en zor olan şey niyet ve düşünceler.. İnsan her okuduğunu da anlayamıyor maalesef.. Bazen tekrar tekrar okuması gerekebiliyor.. Ta ki anlayana kadar, ta ki idrak edene kadar bazı şeyleri.. Keyifli günler..
okuması en zor şey aslında yine okumanın kendisidir, insan okumak yerine duymayı ve ya bir yerlerde görmeyi daha çok ister, yazıdan ibaret sayfalara bakmaksa görsellik veyahut işitsellik daha fazla ön plana çıktığı zaman ilgisini çeker. bir kişi gidip kanuni sultan süleymanın hayatını araştırmaz ama herkes gidip muhteşem yüzyıl izler.
Bugün okuduğum bir kitapta insanin kendini okuması ile ilgili şöyle yazıyordu " insan bilinmek bulunmak isterse kendini okur , okutur." Bilinmek istenmeyen birini okumak çok zor. Kolayı zorlaştıran yine biziz yani insanlar.
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendin bilmezsen Ya nice okumaktır.
Kendini bilmeyenin (kim olduğunu ne için yaratıldığını vazifesini bilmeyenin ) okuması eksiktir, nakıstır...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Eşini, sevgilisini aldatanlar. Hiç-bir zaman anlam veremedim. Ayrılmak, boşanmak varken neden bu? Bazıları da aldatıldığını bildiği halde o ilişkiyi yürütmek adına kendini paralar. Ne gerek var abi anlamıyorum ya.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben sadece kitapların dilini biliyorum ve onları okuyorum. Ne hayatı, ne kendimi ne de başkalarını okuyamıyorum. Onlarınki çok başka, bilmediğim bir lisan.