Evet, olgunlaşmış olabilirim.. Lakin ruhumdaki çocuk hala şen gibi :)

Kendime değer vermeyi öğrenemedim bir türlü bir çok şey yaşamama rağmen sevgi konusunda biraz daha çok ilgili davranıyorum karşımda ki kişiye konulara mantıksal ve objektif yaklaşıyorum ayrıca nezakete önem veririm bu bence olgunluk tabi kişiden kişiye olgunluk tanımı değişir..
Kimseye ihtiyacın olmadığı, kendi kendine yetebildiğini, toksik insanlardan uzak durmak gerektiğini, sadece 1 tane hayatının olduğunu ve bu hayatını da kaliteli yaşamak adına sadece hak eden insanlarla görüşerek geçirmek istediğini, az insan çok huzur felsefesini benimsediğini anladığın an olgunlaşmışsın demektir.
Ebeveynlerin ayrılıp, evin bütün sorumluluğunun üzerime kaldığı ve her konuda kendimi, annemi ve kardeşimi idare etmeye başladıktan sonra.
Rica ederim
Öncesinde diğer insanların davranışlarını "neden" diye sorgularken, bir süre sonra bu davranışlara karşı olan kendi his ve tutumumu "neden" diye sorguladığımı farkettiğim zaman sanırım..
Cevap
8Cevap
Evet olgunluk çok güzel ve değerli. Bazan susmak gerekir, fayda getirmeyecekse bir hak kaybı doğurmayacaksa görmezden gelmek gerekir. Lüzumsuz tartışmalar insanı o seviyeye düşürebilir, buna da dikkat etmek olgunluğun gereğidir. Ben küçüklüğümden beri genelde kendimden yaşça büyüklerle, ünvanla daha üstlerle arkadaşlık ettim ve çok kazancım oldu. Ama içimdeki çocuğu da gep yaşattım, onu hiç ihmal etmedim, sanırım mutluluğun sırrı da bu dengede. 😎
Bazı gerçekleri bile bile susmak zorunda olduğumda.
Hayatı her alanda sorguluyabildiğimde
Bazen hayatı sorguladığın zaman sana garip tepkiler verirler..
Çünkü onların sürü psikolojisine terstir
Çok güzel sözmüş. İlk defa duydum.
Freud aynı zamanda bir davranış bilimcisi olduğu için bu ve benzeri sözleri vardır.
Açiklamayi kastetmemiştim açikçasi :) resimdeki özdemir asafın sözünü kastettim. Ama freud abimizin ki de güzelmiş
Pardon )
Ölmenin daha o kadar kolay olmadığını
Daha gelemedim oralara
16 yaşımda.
Askerlik sabrı öğretti ve birşeyler kattı
Baba olduktan sonra
Henüz olgunlaşmadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?