Doğru olanı söylüyorum, yaptıklarının yanlış olduğunu söylüyorum bakıyorum inatla diretiyorlar, He hee haklısın diyip ortamdan uzaklaşıyorum.
Bir insan anlamak istemezse gerçekten anlamıyor, anlatamıyorsun.
#FloraSoruyor 🌺

Selamlar Flora,
Cehalet ile önce kendi içimde savaşıyorum. Kendimi geliştirmeye ve geri kalmamaya gösteriyorum. Daha sonra başka insanlarda bunu bekliyorum. Elimden geldiği kadar böyle insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Çünkü öğrenmek istemeyenler için cehalet gerçekten hastalıklı bir virüs gibi. Bulaşan insanların üstüne yapışıyor ve kolay kolay bünyeden atamıyorsun. Cehaleti bilginlik gibi gören ve bunun farkında olmayan insanlar bana göre dünyanın en tehlikeli insanları. Çünkü hiçbir şey bilmez ama her şeyi kendisi biliyor sanırlar.
Cahil , cehalet ile savaşılmaz
Hz. isa'nın var gücüyle kaçtığını gören bir adam merak edip peşine düştü. Zar-zor, nefes nefese ona yetişti ve sordu:
"Arkandan kimse kovalamıyor, neden böyle kaçıyorsun?"
Hz. İsa cevap vermeden yeniden kaçmaya başlayınca adam bağırdı:
"Peşinden gelecek takatim kalmadı. Allah rızası için dur da söyle, seni ne kaçırıyor, çok merak ettim."
Hz. İsa durdu ve adama yanına gelmesini işaret etti. Adam yaklaşınca,
"Evet, arkamdan kovalayan yok ama, biraz önce ahmağın birine rastladım, şimdi ondan kaçıyorum" dedi.
Adam, hayreti artmış bir şekilde sordu:
"Körlerin gözlerini, sağırların kulaklarını açan, topraktan kuşlar yapıp canlandıran, nefesinle ölüleri dirilten sen değil misin?"
Hz. İsa,
"Evet, Allah'ın izniyle benim" dedi.
Adam:
"Peki bu kadar mu'cizeye sahipken korkman ve kaçman neden?"
Hz. İsa cevap verdi:
"îsm-i Âzam'ı köre okudum, gözleri açıldı; sağıra okudum, işitmeye başladı; ölüye okudum, dirildi; cansıza okudum, canlandı. Fakat ahmağa okudum, fayda etmedi. Hatta tekrar tekrar okudum, hiç etkisi olmadı. Onu taşlar kadar hissiz, kumlar kadar verimsiz gördüm. İşte ondan kaçmamın sebebi bu!"
Açıkcası ben yıldım. İnsana güzel bir dille düşüncesinin yanlış olduğunu anlatıyorsun hala izlediği şeyi savunuyor. Kardeşim diyorum gel bak doğrusu bu burada deliller var yok diyor adamın ağzından çıkan şey doğru onlar diyor montaj. E bu adamlar seni montajladı buralara, per perişan olmuş beyin hücreleri ölmüş hala direniyor. Gidip duvara konuşsam duvar utancından çatlar öyle bir dönemin içindeyiz. Garibanın yüzü güler mi
Cevap
19Cevap
Görmezden gelerek. Kendimi onlardan uzak tutarak. Sizin köyün eşeğinin toynakları daha büyük diyerek.
Ben anlatmayı falan bıraktım
kendi kendimi strese sokuyorum
lan bu neden böyle canım bir bakış açısı a* demekten kendimi alıkoydum.
cahilin de bilgenin de bir amacının olduğuna kendimi inandırdım.
cahilin örneklemesi :
bakteriler ne kadar hasta etse de bir yandan da Bağışıklığı güçlendirir.
Aynı mentalite.
Yok ben beynimden sansürü kaldırdım merak etme djdjfj
Kulakları var duymuyorlar gözleri var görmüyorlar kalpleri var hissetmiyorlar Kuranı Kerimde bir ayettir bu ötesi yok anlamazlar Şeytanı kazandirmaya devam adaletli olurken adaletsizlik yapmayin der dinimiz biz yine insanları kazanmaya bakalım çünkü firavunun sarayindan hz. ibrahim hz. musa gibi peygamberler çıktı firavunun eşi hz. musa ve davutu yetiştirdi.. Hz. ibrahim babasina hz. nuh oğluna rahmet etmedi düşün o yüzden birbirimize karşı birbirimizu üstün görmeyelim asla bu ırkçılığa giriyor ve şeytan buna bayılıyor
😊🙏
Duymazdan, görmezden gelerek savaşmaya çalışıyorum. Bir yerden sonra susup kalmak, görmezden gelmek de canımı sıkıyor. Arada sıkıştım kaldım. Bu insanlarla savaşmak ciddi anlamda çok zor.
Cahille etme muhabbet ya deli olursun ya katil o yüzden hiç bulaşmıyorum.
Bi eğitimci olarak yaptığım şey tam anlamıyla bu. Sabırla tekrar tekrar anlatıyorum.🤷♀️
Sabrın daim olsun 😘
😘😘
Cehalet ile savaşmak çok zor. Objektif ve gerçekçi konuşuyorsun gerçekler fikrine uymadığı için seni kendi fikrine muhalif ilan ediyorlar. Oysa ben muhalif olmaya çalışmıyorum sadece gerçekleri söylüyorum.
Cahillerle hic muhatap olmuyorum cahil oldugunu anladigimda konusurken konusmayi kesiyorum. cunku cahil degilimki cahille konusum gerci bu ulkeninde yarisi cahil
Yahu aklıma kötü kötü sözler geliyor efendim.. En iyisi cahillere hiç bişey anlatmaya bile uğraşmayalım olsun bitsin 😊
Aslında anlıyorlar.
Ama yanlış biliyor olmayı, biliyor olmaya yeğleyecek kadar ego kokuyorlar.
savaşmıyorum buna değmiyor insanlar. Biraz da insanın içinde merak olacak okuma isteği olacak anam.
Hiç uğraşmıyorum baktım anlamıyor, cevap vermekle bile vakit kaybetmem ☾
Öyle insanlara kelimelerimi bile heba etmem.
Bazen susmakta bir cevap oluyor hem de tokat gibi...
Ülkede bu aralar kendini aydın sanan cahiller türedi. Kimseye laf anlatmakla uğraşmıyorum
Diyecek çok şeyim var ama diyemem; çünkü başım ağrır.
Aynen deyip kısa keserek; sohbeti, muhabbeti minimuma indirerek savaşıyorum.
Yalancıyla yalanı, cahille doğruyu tartışma. Çünkü; yalancı gerçeği, cahil doğruyu asla kabul etmez.:)
Başkasının cehaletiyle olan savaşımı savaşmayarak kazanıyorum kendi cehaletimle olan savaşımı kendimi eleştirerek ve elimden geldiğince okuyarak
Ben duayı kullanıyorum
Hiç bir şey anlatmaya çalışmıyorum 😅
He diyip geçiyorum hiç uğraşamam o tip insanlarla
Savaşmam, uğraşmam
Evet haklısın diyerek. Kısa ve öz
oradan anında uzaklaşıyorum
uğraşmayarak..
boşa zaman kaybı çünkü..
Savaşmaya degmez
Başetmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?