Sinirliyken, tartışırken ve ayrılırken gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Bu 3 an asla şaşmaz. İçlerinde ne varsa, gerçekten hissettikleri neyse takır takır söylerler. O anki yoğun adrenalin duygusu kaybetme korkularının önüne geçtiği için mi bilemiyorum artık ama daha şeffaf oluyorlar.
Bir insani öfke anında , yolculukta, ticarette , ayrılık anında iyi tanırsın. Ama ben bir insanın gerçek kimliğinin öfke anında ortaya çıktığını düşünüyorum. Çünkü kontrolden çıkıyor ve içindeki gerçek olan duygularını , karakter özelliklerini ortaya koyuyor.
Geçmişi önemli.. Her ne kadar bundan sonrası önemli desek de bize ip ucu verir.. İnsan hata yapabilir, pişman olabilir sıkıntı yok ama bu onun karakterinin gereğiyse problem var demektir.. Geniş biri mi, sokak lambası gibi herkese yanıyor mu, buna bakarım..
Sınırlarının zorlandığı, öfkeli anını çünkü insan aslın da o zaman olduğunu gibi davranıyor. Hep içimiz de bir şeyleri bastırdığımız için öfke geldiğin de beyin kendini serbest bırakıyor ve gerçek duygular ortaya çıkıyor. Bu alkol için de geçerli. Sarhoş olan biri kendini rahat hissettiği için aslın da gerçek duygularını ortaya çıkarır "sarhoştum hatırlamıyorum" lafı da ayıp ettiyse onu örtmek içindir tabi yersen :) bu iki şekil de insanlar çok güzel tanınıyor biraz dikkat yeterli.
Birini tanımak için sinirliyken nasıl davrandığına, gittiği yerlerdeki çalışanlarına olan yaklaşımına ve elinde hiçbir şeyi yokken ne yaptığına bakmak gerekiyor. Bunlara baktıktan sonra o kişinin gerçekte nasıl olduğunu görebilirsin yani tanırsın artık ☾
Aynı evde yaşamaya başladığımız da tam anlamıyla tanırız. Sinirli halini görünce tanırız diyemeyeceğim insan bazı davranışları sadece sinirli olduğunda yapıyor olabilir.
Ailesine karşı olan davranış ve tutumu, sinirli anını ve karşılaştığı bir problemle başa çıkma yolu nasıl, nasıl üstesinden geliyor...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
ben hala iyi tanıdığım dönemdeyim, bir ara tanıdığımı sanmıştım. sonra daha farklı yüzünü gördüm. şu an daha iyi tanıyorum yani. ve hayatıma aldığım kimseye de keşke tanımasaydım demedim. her insan bir tecrübedir.