Öldüğünde diğer tarafa bir şey götürmek istesen ne götürürdün? Ben kesinlikle sigara götürürüm. Beni gömerlerken aklıma gelip, Sigara koydunuz dimi lan? Diye hortlarım kesin. 😃Gülden Karaböcek - Nem kaldı.. 🦁
Kefenin cebi olsa tatlı, pasta, kurabiye ve abur cubur götürürdüm aç kalmayalım oralarda 😄 Para götürürdüm harcardım son kuruşuna kadar harcardım parayı bırakmazdım. Kendime ziyafet çekerdim oradakilere ısmarlardım bir şeyler bulurdum harcayacak bir şey. Keşke böyle bir şey olsaydı herkes bir şeyler götürürdü. Ben yemek ve para götürürdüm, sigara alkol gibi alışkanlıklarım yok yemekle doldururdum orayı ziyafet çekerdim güzel olurdu.
Salih amel dışında ne götürülebilir ki... Kefenin cebi yok..
Vehbi Koç, oğlu Rahmi Koç’a ölümünden kısa bir süre önce 2 adet zarf bırakır.
Bunlarda birisini ben öldüğümde, diğerini ise defin edildikten sonra açmanı istiyorum der.
25 Şubat 1996 da Vehbi Koç vefat eder. Oğlu, babasının vermiş olduğu ilk zarfı açar ve şöyle bir not görür: “Evladım! Söyle beni çoraplarım ile gömsünler.”
Rahmi Koç, cenazeyi yıkayan imama durumu söyler, fakat böyle bir şeyin dinen uygun olmadığı cevabını alır. Bunun üzerine Rahmi Koç durumu müftüye iletir. Fakat müftüden de mümkün olmadığı yönünde cevap alır.
Mecburen vasiyetten vazgeçen Rahmi Koç, babasının defin işlemleri tamamlandıktan sonra 2. zarfı açar. Zarfta şöyle yazmaktadır: “Bak oğlum, ahirete bir çift çorap bile götüremedim.”
Dipnot: Vehbi Koç’un bu zarfları verdiği rivayet edilir, gerçeklik payı bilinmemektedir.
Gerek yok bir şey götürmeye cennete layiksak orada her şey var zaten hemde en güzel şekilde, cehenneme layiksak fanı dünyadan götürdüğum hiç bir şeyin etkisi olmaz zaten.🌸
Puahahah 😅😅 öyle denir mi ya? Bu bi nevi öteki tarafa “göç etmek” ya zaten. Kolyem zaten hiç çıkarmam, o benim uğurum 😅 eh rujum başka dudaklara değmesin, telefonumda çok fazla şey kayıtlı :D