Başkasının herhangi bir konudaki başarısı beni kıskandırmaz sadece imrendirir. Ne güzel başarmış diyip başardığı şeye imrenirim ama olumsuz bir düşüncem olmaz. İsteyen istediği konuda başarılı olabilir bu diğer insanları daha da imrendirecek bir şey, kıskanıp taş koymak yerine ben de yapabilirim diye bakabilirsek bakış açımızı değiştirebilirsek bizim için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Hayır, ben kendi ilgi alanlarımda başarılıyım zaten. Herkesin hayatı ayrı ayrıca, bu yarışa kimse eşit başlamıyor. Gerçi hayat bir yarış değil ama öyle gören insanlar için söyledim. Sizden önde giden adama bir bakmışsın araba çarpmış, hayat belirsizdir.
Kıskandırmaz, imrendirir. Başarı, özenilecek bir değerdir. Herkes başarı merdivenlerini layığıyla tırmanmak ister. Benim başaramadığımı bir başkası başarıyorsa bu beni mutsuz değil, mutlu eder.
Umrumda olmuyor açıkçası kimin ne yaptığı ne olduğu. Kötü bir şey yaşadıkların da üzülürüm. Ama hakedipte bir şey kazanmışlar buna moral bozamam. Ancak, tebrik etmek düşer.