İddia ucu açık kocaman bir kavram. Yani neye göre ve kime bir iddia? Önemli olan bunun cevabı bana göre. Eğer duruş ve karakterden bahsediyorsak, evet kendimi oldukça iddialı buluyorum. İş, ifade, konuşma ve ikna konusunda kendime yine oldukça güveniyorum. Yine dediğim gibi bu çok açık bir şey. Kısacası genel olarak kendimi oldukça iddialı buluyorum.
Kendimi her konuda iddialı bulmuyorum konusuna ve benim potansiyelime göre durumlar değişir. Bilgim olan sevdiğim bir konu varsa ortada iddialı davranırım mesela futbol konusunda kendimi başarılı görüyorum, oynadığım halı saha maçlarında iyi oynadığımı düşünüyorum. Lisede ve üniversitede de oynadığım maçlarda güzel oynardım, matematik dersinde de iddialıyım okul hayatım boyunca severek çalıştığım en sevdiğim derslerin başında matematik gelir bu konuda kendime güveniyorum.
İddialı konuşmam, iddialı yaşamam. Ben sessiz sessiz yürüyorum, yapıma bu çok daha uygun. Bazen ulaşıyorum, bazen ulaşamıyorum hedeflerime herkes gibi. Bazıları sadece büyük laflar söyleyip onun altında eziliyor, bazıları gerçekten söylediğini yapıyor o ayrı. Benlik değil sadece...
Sabahattin Ali’nin de dediği gibi “Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en değilim. Daha değilim. Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım.“
Hiçbir zaman kompleks duymadım ne aşağılık nede yükseklik kompleksi🙂 Üstelik son birkaç yıldır okuyup takip ettiklerim sayesinde çok şey öğrendim ve gerçekten geçmişte bunları biliyor olsaydım çok şey değişirdi gerçekten. Hiçbir iddiam yok ve buna gerek de duymuyorum. İnanılmaz huzur doluyum keşke herkes böyle olsa🙂
Mütevazı olmam gerekirse bazı konularda birçok insandan daha başarılıyım. Detaylara inmeyelim ama doğuştan sahip olduğum ve genel olarak iyi seviyede olan birkaç özelliğim var. Karakteristik özellikler değil bunlar.
iddali olmak insanlara göz dağı verebilir ama gerçekten bir işte çok çok iyi değilseniz iddali olmak sizi küçük te düşürebilir. en iyisi daha düşük beklentiler verip zaten yapacağınızı yapmak bu sayede başarınız daha büyük gözükebilir diğer türlü insanlar sizi başarılı saymaz.