İntikam almak benlik değil. Negatif olan hiç bir şeyi hayatımda tutmak istemiyorum. Olan olmuş biten bitmiş olarak yoluma devam ederim. Karşı taraf zıtlaşmayı sürdürüyor ise de artık gereken neyse yaparım ama. Sürdürülen hiç bir şeyin tarafı olmak istemem, herhangi birinin kininin benim hayat kalitemi düşürmesine de müsade etmem. Genelde herhangi bir kimse ile de o boyutlara gelmemek için çokça mücadelelerim olur ama zorlarlarsa da artık anlayacakları dilden konuşmaya başlarım. Normalde iyi biriyim, ama zorlarlarsa kötü olmak konusunda da iyi biriyim. Bazen hakedene hakettiğini vermek gerekir, iyi de olsa kötü de olsa.
sevmiyorum artık, mutsuzum, başkasına aşık oldum v. s. bunlar bence intikam konusu olamaz. insanın ruh haline ve alışkanlıklarına göre bir gerçek. böyle şeyler için intikam gütmek, art niyetten başka bir şey değildir. ama önemli bir menfaat sağladı bir bahaneyle kaçmak isterse, birinden parlak bir fırsat fikir duyduda üzerine gidebilmek için bahane üretirse, iftirada bulunursa, başkalarının aklıyla hareket ederse, ciddi suçu varsa v. s. intikam tabiki çivinin çiviyi söktüğü tek ilaçtır. insan kendini kullanılmış, rencide edilmiş gibi hissettiğinde bunu sindirirse ne olur? uyuz olur çıkar yani. merdivenleri inmeyi biliyorsan çıkmasını da bileceksinki avucunda hayat denilen bir olgu kalsın.
Hiç uğraşamam ya tamamen kafa yorgunluğu. Zaten bir şekilde o insanlar yok olup gidiyor. En güzeli bu. Kılın bile kıpırdamadan bir bakmışsın puff olmuş 😂