Elbette edebilir. Çünkü çoğu insanın kendine faydası olmaz. Terzi misali kendi söküğümüz karşısında, elimiz iğne tutmaz. Ama önemsediğimiz insanlar için, elimizden gelen performansın fazlasını gösteririz. Sonuç almak bizi çok mutlu eder. Verdiğimiz değerin bu şekilde anlaşılacağını biliyoruz çünkü.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanların genel hali bu değil mi? İnstagramda "Bayılıyorum psikolog gibi konuşup ruh hastası gibi davranmaya." diye bir paylaşım vardı. Bu çoğu kişiye uyar. İnsanız yani, taştan değiliz. Mutlaka herkesin duyguları vardır. Duygularına yenilmiş olduğu zamanlar da vardır. Sadece kimisi bunu kamufle etmeye çalışır. O kadar. Hoş, çoğu da eline yüzüne bulaştırır. O konulara hiç girmeyeceğim. Ben, duygularımı saklamaktan yana mesela hiç olmadım. Duygularım, aklım, mantığım beni ben yapanlar. Bunların hepsi bir bütün ve normal. (Yaşanması gerekmiş ki yaşamışım.) Saçma sapan gurur maskesi altına da gizlemenin bana ne yararı olacak ki beni üzmek dışında diye düşünüyorum ama çoğu kişi de daha kendine hayrı yok gibi algılayıp akıl vermeye çalışabiliyor. Sonra o akıl vermeye çalışan kişilere bakıyorum. Benden durumları vasat oluyor. Onun için insanlar en çok farklı kişilere gelince mantıklı oluyor. Yani instagramda paylaşılan söze geliyor laf.
Soruyu kendini sevmeyen bir başkasını sevebilir mi? Şeklinde sorsaydın hayır derdim Bazen ama soruya göre şunları söyleyebilirim. Kendi hayatımızdaki sorunları çözemiyoruz kendimize iyi gelemiyoruz bazen. Çünkü durumun içerisindeyken insan farkına varamıyor. O anın psikolojisi farkli oluyor. Ama söylediğimiz bir sözle, ya da davranışimizla başka bir kişinin sorununa yardımcı olabiliriz. Hem başkasına yardımı dokunan insan huzur da hisseder. Ama bunun tam tersi de olabilir. Zateb psikolojik sorunlar yaşayan bir kişi, hayır vermekten ziyade kendisini tedavi edemezse, çevreye de zarar verebilir.
Adamın kendine hayrı yok bizim kızlar da ben bunu adam ederim ben bunu adam edicem ben bunu yontucam diyerek kendilerini heykeltıraş falan zannediyorlar herhalde bir adam, adam olmuyorsa olmuyordur kapasitesi odur yani kendine faydası olmayanın sana ne faydası olur?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kendini sevemeyen biri bir başkasınıda sevemeyeceği gibi bir başkasına hayrı olmaz. Çünkü kendini mutlu edemeyen bir başkasınıda mutlu edemez. Herşeyin başı kendimizden geçiyor.
Mustafa Kemal Atatürk vatanını en çok seven işini en iyi yapandır demiş. Çok güzel demiş Kendine faydası olmayan vatan için hayırlı faydalı işler yapıyormuş gibi konuşan boş insanlardan nefret ediyorum. Haddini bil. haddini İlber hoca üretmeyen insan kötü insandır. Kendine faydası olamayan kimseye faydali olamaz diyor kesinlikle katılıyorum
Ya sadece kendisine hayrı yoksa? Bir de böyle düşündünüz mü hiç? Belki Kendisi çok kötü biri ama bir başkasına iyi davranıyor bir hayırı oluyor? kendinden nefret etse bile? bence olabilir.