Bazı insanların aslında çok cahil ve g e r i z e k a l ı olduğu hep dilimin ucuna gelir ama kendimi tutarım söylemem. Bazen kendimden yaşça büyük olduğundan ötürü saygı için, bazen gereksiz polemiğe girip sinir kat sayılarımın daha çok artmaması için, bazen ise zaten cahil insan laftan anlamaz ki diye düşündüğüm için susarım, gerek yok değmez diye düşünürüm. Ama bir gün dilimin ucundakileri söyleyeceğim de ne zaman bakalım. Normalde söylerim, hiç tutamam. (kendimden yaşça büyüklere değil) Ama artık kendimi frenlemeye çalışıyorum, olgunlaşıyorum.
Hak ediyorlar mı tabi ki sonuna kadar kötü lafı hak ediyorlar. Öyle kör cahil insanların yüzüne cahilliğini vuracaksın ama işte sonra adımız fevri olup çıkıyor.
Uzun zamandır o duyguyu hissedip 'Seni Seviyorum' , 'Seni çok özledim' gibi güzel cümleler kurup söyleyemiyorum. Dilimin ucunda mi, söylemeye söylemeye unuttum mu o konuda kararsızım canım @Sosyetic_SheqiiL im.. 🖐️🌺😊🙆
Konu gönül işleriyse bazen söylememem gereken şeyleri de söylerim. Normal şartlarda mantıklı birisiyim ama gönül işlerinde olduğu gibi yaşarım. Bunu dersem şurası kalkar çok değer verirsem gider gibi şeyleri düşünerek yaşayamam. Bu manada dilimin ucuna ne geliyorsa söylerim. Ancak karşıyı üzebilecek bir şey ise bu durumda ne kadar çok istesem de söylemeyebilirim bazı şeyleri.
Vardır mutlaka bir şeyler herkesin.. Kimi umutsuzluktan kimi korkudan söylemez.. Belki bulunduğu durumdan memnun değildir ama en azından bulunuyordur orada.. Öteki türlü barınmasına imkan yoktur..
Hani derler ya; " en kötü karar, kararsızlıktan iyidir.." diye.. Başına gelmeyen bilemez.. Tam cevap verecekken elini ağzına kapatırsın ve titreyen bir sesle.. "lütfen.."
Konu önemli burada.. Susunca için acımıyor, "keşke" demiyorsan susmak iyidir her zaman.. Ama söyleyince mutlu oluyor ve ediyorsan, bundan hayırlısı yoktur..
Zeki insan zeki insanı sever, ister ve arzular; ama günümüzde zekanın tanımı değişti, kafası muzurluğa, şeytanlığa ve laf cambazlığına çalışan hokkabazlara zeki der olduk; gerçek zeka sadedir, zeki insan eleştireldir, kabullenmez ve kendisini ön planda tutmaz; şovdan muaftır. Sözü
Eskiden kendi mi çok tutardım tam laf diyeceğim karışımdaki kırılır diye susuyordum. Gel zaman git zaman bunun bana zarar verildiğini fark edince bu sefer de sivri dil olup aklımdan geçeni konuşmaya başladım. Ben ne zarar görücem o görsün diye bazen ayarı kaçsa da dengelemeye çalışıyorum. Çünkü hayat birileri için kelime esirgemeyecek kadar kısa. Karakteri sorunluysa karakterine, hareketleri sorunluysa hareketlerine eğer gelmisi geçmişi sorunluysa ona da konuşur hale geldik. Delirttiler bizi :D
Hiç bir şey yok sanırım hepsini zamanında söyledim ve ne olursa olsun söylerim ben dilimin ucunda bırakmam Söylemezsem mutlaka içime dert olur, söylemediklerim de çok önemli değildir ya fazla takılmıyorum bu konulara söz olsun hareketler olsun varsa yaşarız söyleriz tavrına takılıyorum geç olmadan sevdiklerime sevdiğimi söylüyorum benim için en güzeli de bu. daha başka olan bir şey yok sanırım tekrar düşündüm bunu ama gerçekten yok bu kadar yani
en söyleyeceğimi hep söyledim dilimin ucuna gelip durdurmayı hiç beceremem..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hiçbir kadına erkek yüz vermediği zaman kadın sap sümsük sünepe ilan edilmiyor ama erkeğe kadım yüz vermezse erkek yerin dibine sokuluyor şimdi erkeklerin yüzde 80i kadınlardan red yiyor. Kalanların çoğu da red yememek için kadınlardan uzak duruyor. Yani erkek ya reddedilip aşağılanarak ezişiliyor ya da korkutulup uzaklaştırılarak ötekileştiriliyor. Şimdi dilimin ucuna gelip de söyleyemediğim şeyi söyleyeyim: "Bunun nesi ataerkil toplum?"
Kalp hastası olduğu halde pöfür pöfür sigara içen birine koşar adım ölüme gidiyorsun bırak şu zıkkımı demek istiyorum fakat diyemiyorum. Desem sanane seni ne ilgilendirir diye ters cevap verip moralimi bozar diye geri adım atıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Bıktım ölmek istiyorum artık var ya bırakmak istiyorum bu hayatı yere atıp kaçmak istiyorum yaşamak istemiyorum söylemek istediklerim bunlar kendimi iğrenç hissediyorum aynı böyle bitkisel hayata girmiş gibi
yapım itibari ile dilimin ucuna gelmez benim direk dışarı çıkar daha doğrusu dilimin ucunda bi durak yok yola çıktıysa çıkıyor ağzımdan.. ama benim bile bu dobra halim ile bir kaç kez söylemek isteyip sustuğum şeyler oldu
Seni seviyorum du ama keşke soylemeseydim o sadece hoşlanıyorum dedi bende bunu duyunca tamamen kafamdan sildim onu arkadaş kalak dedi yapamadım heryerden engelledim vs... Bazen haykirmamak en iyisi ve olayı akışına bırakmak :(
Artık içimden ne geçiyorsa söylemeye karar verdim, biz değer verip kırmamaya çalıştıkça, karşımızdaki kişiler kendilerini çok önemsediler. Şu saatten sonra herkese eşit muamele..
Olmaz olur mu sevdiğime sürekli özel bir şey dicem diyorum geri ya kankasi gelir gider illa bir aksilik çıkıyor anlamadım sanki allah söyletmiyor offf offf