Herkes şu veya bu nedenle beyaz yalanlar söyler. Aile içinde, iş ortamında, arkadaş çevresinde bazı yalanlar söylenir. Özellikle bir ilişki çıkmaza girmiş ve ayrılmaya doğru gidiyorsa o zaman yalanlara daha çok başvurulur. Sahte kahve falı da bu yalan söyleme yöntemlerinden biridir. Sen birini kaybetmemek için yalan söyledin mi, yalan söylediğine değdi mi, sonuç ne oldu?
Birini kaybetmemek için yalan söyledin mi, yalan söylediğine değdi mi?
Duygusal olarak hiç bir şekilde yalan söylemedim. Duygularımda hep net oldum. Yıllar önce... "Bana bir defa seni seviyorum dersen, seninle birlikte olurum" diyen kadına bile sessiz kaldım. Ağzından o cümle çıkmadı. Ben hissettiğim ne varsa onu yaşarım. Hiç mi yalan söylemedim? Elbet söyledim. O an konuşmak istemediğim için, o an açıklamaya yapmak istemediğim için, soruyu gereksiz bulduğum için vs. Ama asla birisini kaybetmemek için yalana başvurmadım. Bana söyleyen birisi olmuştu onunda ne mal olduğunu bir çok kişi öğrendi. Kendi çırpınışlarında boğuldu gitti..
Hayır, söylemedim. Söylemem. Yalanı hiç sevmem, söylemeyi de sevmem, söyleyeni de sevmem. Kaybetmek istemediğim bir insana karşı yalan söylememi gerektirecek bir davranışta bulunmam. Diyelim ki bulundum, tüm cesaretimle doğruyu söylerim. Sonrasında ne yapacağı ona kalmış. Onu kaybetsem bile yalan söylemediğim için pişman olmam. Beni üzen sadece onu kaybetmek olur.
Ben insanları kaybetmek üzere olduğumda doğruları söylüyorum. Yani gidecekse de doğrularla gitsin. Kalacaksa da doğrularla kalsın. Yalan söylemek kaybetmek üzere olduğun insanı kaybetme biletin oluyor. Daha sonra ortaya çıktığında yüz kızartıyor. O yüzden zora düşünce doğruları söylemeyi her ayrıntısıyla tercih ederim. Doğru olan bu olur 😄
Kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkasına da yapmam. Yalan her ne sebeple söylenirse söylensin çok can sıkıcı bir şey. Hiçbir zaman yalana başvurmam.
Valla gerektiğinde çok güzel yalan konuşurum ve kimseden de saklamam. Ancak duygusallıkta yalana başvurmam. Neyse onu aktarırım. Kaybedilen giden kalan hepsinin canı sağ olsun
Kaybetmemek için söylenen yalan çok fazla tercih ediliyor. Bende söyledim.. Ama daha da çabuk kaybettim.. Simdi söyle bi düşünüyorum da.. Pek bi işe yaramamış... Sadece kendi kendimi kandırmışım.. Uzatmalara kadar bile gitmemiş..
Şimdiki aklımla diyorum ki kaybetmeseydim bile kocaman bi yalanla devam edecektim.. Yalan üzerine kurulu kalacaktı hersey.. Iyi ki kaybetmişim.. Eğer yalanla yaşasaydım da ben kaldıramaz bi şekilde bitirirdim..