Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Hayır öyle olmadı maalesef. Nerede kötülük eden varsa kokteyl yudumluyor, bense hala musluk suyu içiyorum. Kötüler kazanır bence. Bu su götürmez bir gerçek. İyilik edeceksen biçmek için değil, bunu içinden geldiği için yapmalısın.
Ben şuna inanıyorum; Evren kainat bizim evimizdir içinde bulunduğumuz düzen buna göre şekillenmiştir ve hayatta her şey enerjiden ibarettir. Yaptığımız hiç bir şey yok olmuyor sadece yer değiştiriyor. Nasılki ölünce beden ruh’a dönüştüğü iddia ediliyorsa bu da aynısı gibidir. Bir şeye ne kadar emek verdiysek o kadar karşılığını alacağımıza inanıyorum. Çok emek verilipte iyi işler çıkarıldığı halde karşılığı alınmıyorsa , hırsızlık var demektir ve hırsızlığı önlemekte bir emektir ve yine yeterince emek verilmediği anlaşılıyor. Umarım okumuşsundur
Aynen öyle oldu hayatımda dönem dönem zaten gözlemledim ben durumu. Mesela hayatımın merkezine aldığım insanlar aptalca şeyler yapıp ego savaşı verirken benimle sınırlı olan insanlarla daha iyi geçindiğimi farkettim. Saygı en önemli şey çizgiyi geçmesine verdiğim insanlarda saygısızlık gördüm. Ayrıca değer ve güven konusunda da böyle oldu artık kimlere nasıl yaklaşmam gerektiğini ve sınırı koruyan bir insan oldum. Daha mutluyum aşırı hem de.
Ne ektiysem onu biçmeyi umsaydık, şimdiye neler kazanmıştık.. Öyle olmuyor işte.. Sadece kötülük ekince aynısını biçiyormuş insan.. İyiliğin tohumu bazen farklı filizleniyor..