İnsanları tanımak için, söylediklerine mi bakarsınız yoksa yaptıklarına mı? Ben genelde insanların yaptıklarına bakıyorum. Her ne kadar kendilerini anlatsalar da, asıl kişilerin yaptığı hal ve hareketler onları en iyi anlatan şeydir.
İnsanları tanımak için, söylediklerine mi bakarsınız yoksa yaptıklarına mı?
Söylenen sözler illa ki etkiler insanı ilk etapta ve kişi ne kadar kendini ifade edebilirse o derece tanınanbilir aslında. Ama asıl onu tanıtan, gerçek tarafını gösteren yaptıklarıdır. Yaptıkları benim için daha önemli. Şöyle biriyim, seni şöyle severim, yanında olurum vesaire gibi laflar bir icraat yoksa anlamlı gelmiyor. Onun yanı sıra bazen insan diliyle ifade edemese de oyle güzel davranır ki, hayran kalırsın. Bazen kimisi de diliyle bülbül gibi konuşsa da iş icraate gelince boş çıkıyor içi.
tabi ki bazısı değer verdiğini söyleyemez ama hareketleriyle belli eder. Dobrayım ben diyen birinin daha dobra çıktığını görmedim mesela :D ağzından doğru kelam çıkmıyor öyle tiplerin bir insanı kendisi değil etrafındaki insanlardan dinleyeceksin asıl
İnsanları tanımak için özellikle sözlerini veya özellikle yaptıklarına bakmam. Daha çok bu ikisinin uyumuna dikkat ederim bakarım. Konuşmaları ve hareketleri dengede olan aynı olan insan aklı başında ve olgun insandır zaten. Olması gereken ikisinin de birbirine uyuyor oluşudur.
Bir de bunların dışında kişilerin olaylara durumlara verdiği tepkilere yaptıkları yorumlara bakarım. Sözleri iyi bir insan olabilir davranışları iyi bir insan olabilir ama bir kadın cinayetine bir çocuk tacizine sanki normal bir şeymiş gibi tepki gösteriyorsa veya bu yapılana hak veriyorsa benim gözümde yine bir hiçtir o kişi.
Yaptığı ile söylediği bir ise bu insanın dürüstlüğünü açık sozlulugunu gösterir. Biri seni aldatsa haberin olmadığı halde seni aldattım aldatirim da ama seviyorum dese bu kişi ile devam eder misin? Bu durumda peki neye bakarsın.
Söylediklerine hiç bakmam kimsenin. Ben öyleyim ben şöyleyim ben buyum ben şuyum bla bla bla... İnsanları yaşadıkça tanırsın bir çok insan zaten bir ortamda kendinden emin konuşur ama davranışları hiç bir zaman tutmaz dediklerine istinaden o yüzden ben yaşayarak görürüm herşeyi. Ve insanları kötüleyen o insan şöyle böyle diyen kişileri asla takmam tanımadan önyargım asla oluşmaz. Hayatta en yanlış hatalardan biridir buda
Evet öyle çok kişi denk geldim dobrayım diyen ama ağzından doğru bir laf çıkmayan. Ben de gözümle görmeyi tercih ederim. Benim için bile iyi şeyler söyleyen birileri varken kötü konuşanlar da var. Kişi aynı kişi ama bünyede oluşturduğu etki çok farklı :)))
İkisi de bir bütündür. Söylediği ve yaptığı birbirine uyan insanlar tutarlıdır. İkisi birbirinden bağımsız ilerliyorsa o kişi de bir anormallik vardır, samimi görmem.
Yaptıklarına bakarım. Bazıları vardır öyle konuşmalar yapar ki profesör gibi fakat yaptıkları konuştuklarıyla tutmaz. Bir insanı en iyi yaptıklarıyla tanıyabiliriz, söylemler yanıltır çoğu zaman. İnsanların süslü cümlelerine değil, hal hareket davranışlarına dikkat ederek tanımaya çalışırsak yanılmayız. ✨
Ben herşeyi söylerim net bir şekilde yapım gereği ben böyleyim kendimi bildim bileli kusurum mu var benim bu kusurum var derim ileride yaşayarak görmesine gerek yok çünkü insan kendini bilmeli kendini tanımalı karsi taraf bir film izleyecekse senaryoyu ona en başından veririm film de olacakları bilsin diye aşk ilisklierinde ben böyleyim karşı tarafda öyle olursa bu yola öyle girerim suprize yer olmaz benden yana
İkisinin birlikte olduğunu düşünüyorum, tamam mesela bir şeyler söyleyip farklı bir durum olabilir ama yine de sözcükler her şeyi etkiler, yapılanlar da görülür...
Süslü sözler kullanılır ama gerisi boştur. İkisi birlikte varsa o insanın açık sözlü dürüst olduğunu gösterir. Kişi milletin arkasından kuyu kazdığını açık olarak söyler bu dürüstlüktür :D ama karakteri kişiliğine bakınca milletin arkasından kuyu kazan biriyle birlikte takılır mısın ben şahsen takılmam çünkü gün gelir bneim de kuyumu kazar.
Selam.. Ben söyledikleriyle yaptıklarını bağdaştırmaya çalışırım.. Ağzı konusup icraat yoksa orada bir sorun vardır... Karşımda ki kişi ya dürüst değildir ya da kendisini tanımıyordur..
Söylediklerine kanmamak lazım arkadaşlar bazen yaptıkları yanlışları söyledikleri bahanelerin arkasına saklıyorlar. O yüzden yaptıklarına bakın insanlar dürüst değiller.
Valla ikisi de değil. Ben yanında nasıl hissediyorum diye bakarım. Yanında güvenli huzurlu ve mutlu isem devam ama bana değersiz huzursuz ve şüphede hissettiriyorsa veya mutsuz isem artık onunla birlikteyken. Bitiyor zaten.