hem evet hem hayır. görüyorsun ben aslında hep bir madalyonun iki yüzü olarak yaşadım asla grinin bir tonu olmadım, aslında bir düşününce yin ve yangın vücut bulmuş hali olduğumu bile söyleyebilirsin ve bu vicdanımı da etkileyen bir durum zira ben normal zaman da vicdanlı biriyimdir özellikle hayvanlara, çocuklara, engelli insanlara ve yaşlılara karşı (ve aynı zaman da madur insanlara ve bana ihtiyacı olan kişilere karşıda (zorbalık veya istismar gören kimseler veya toksik ilişki mağdurları gibi (aldatılan, ihanete uğrayan, kandırılan, küçük düşürülen ve kullanılan kişiler gibi) bu benim yang yani beyaz kısmım bunun içinde ki siyah noktam vicdanlı olmam yanlışınızı ve hatalarınızı yüzünüze vurmayacağım anlamına gelmez, dobra biriyim ve söyleyeceğimi kalbini kırma korkusu olmadan söylerim, ben o toz pembe beyaz yalanlarla tatlandıran kişilerden değilim (kaldı ki yalanın beyaz olanını dahi sevmem, beyaz yalan diye bir şey yoktur her yalan siyahtır) ben acı gerçekleri ya suratına şamar gibi yapıştıracak ya da zorla boğazından içeri tıkacak adamım, günün sonunda dersini alıp, yanlışından döndüğün ve kendini toparladığın müddetçe istersen benden nefret bile edebilirsin ve beni asla affetmek zorunda değilsin, seni ayağı kaldırmayı başardıysam biraz bile sorununu çözebildi isem ne mutlu. ama bir de yin yani siyah tarafım var bu tarafım gerçek bir sadist (ve evet BDSM sahnesi içinde geçerli) ve inanamayacağın kadar nefret dolu ve kinci olma eğilimim var burada ki beyaz noktam ise bu sadistliğim sadece hak ettiğini düşündüğüm kişiler için (mesela bir terörist, istismarcı eşler/sevgililer (kadın erkek fark etmez kocasını mahveden kadınlarda var bu dünyada ve icraatları kimi zaman erkeklerinkinden bile daha korkunç ve vahşi) aldatan sadakatsiz ve kansız yaratıklar (yine kadın erkek fark etmez) çocuklara, hayvanlara, engelli ve yaşlılara genel olarak masum ve kendini koruyamayan her şeye zarar veren kim varsa) mesela eğer ki hiç niyetim yok ama eper ki bir BDSM grubunun içinde olsaydım ve dominant bir kadın ve pasif bir erkekle bir arada olsaydım ben o dominant kadını pasif erkeğe itaat etmeye zorlardım büyük ihtimalle (hem herifi korumak için, hem onun intikamını almak için hemde kendini dominant zanneden hanım ablamıza patronun kim olduğunu göstermek için (ve eğer 4. olarak itaatkar bir kadın olsaydı onu da kendim alır yalnız kalacağımız bir yere giderdim (teşhircilik olayım değil, hele partnerimi teşhir etmek hiç değil, benim olan benimdir o süre zarfında olsa bile) ve itaate zorladığım dominant ta da eğer bir saniye bile olsun itaati bırakırsa dünya kaç bucakmış gösterirdim (sonuçta bu bir BDSM seansı eşittir kim kimi yerse ve itaatsizliğe de zerre tahammülüm yoktur) tabi bu sadece bir örnek ti genel olarak sevmediğim, bir sorunum olan veya sadece sinirime dokunmuş kişilere veya kötü kabul ettiğim kişilere karşı vicdanın V sini taşımadığımı da söyleyebiliriz, ama eğer seninle bir sorunum yoksa veya bana ve başka herhangi birine her hangi bi zararın olmamışsa sana asla zarar vermem ve ihtiyacın varsa elimden geldiğince yardım etmek için herşeyi yaparım. hele ki sevdiğim biriysen istemsizce abilik yaptığımda oluyor alışkanlık işte.
Evet vicdanlı biriyimdir. Ancak günümüzde maalesef enayilik ve vicdan birbirine karıştırılıyor. Belki söylediğim yanlış anlaşılacak farkındayım ama insanlar vicdanlıyım diyerek bunun arkasına sığınarak kendini çok güzel kullandırtıyor.
İnsan çevresine diğer insanlara hayvanlara canlılara vicdanı tabii ki olmalı. İnsanı insan yapan iyi erdemli ahlaklı insan yapan budur. Ancak başka insanlara vicdanlı olayım derken kendini unutmamalı kişi. Diğer insanlara vicdan yaparken kendine olan vicdanını, kendine vicdan göstermeyi unutmamalı.
Ben de dediğim gibi gerçekten vicdanlı biriyim ama kendimi kullandırtmam beni enayi yerine koymalarına izin vermem vicdanımı kullandırtmam.
Pöff evet vicdanım el vermiyor bazen vicdansızlık yapıp kalp kırınca acımasız davranınca sonra üzülüyorum. Çocukken de böyleydim sanırım birini dövdükten sonra ağlardım sinirden de olabilir bilemiyorum. Ama hafif bir vicdan azabı yaşardım o hissiyatın verdiği göz yaşları olabileer. Velhasıl kelam merhametli bir insanım özellikle çocuklara yaşlılara ve kadınlara karşı. Engelli bireyler konusunda çok hassasım ayh çok hisli bir insanmışım ben oyşş canım kendim anlatınca fark ediyor insan yiuv neysem kaçtım ben çauv👸
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Evet yapmak istediğim çoğu daha vicdanım el vermiyor. En basitinden bir kez olsun kendim için yaşamak. Zor değil ama vicdanım el vermiyor. Vicdanım helal kendini birileri için kısıtla ve durdur diyor. Sürekli aynı tantana. Mutluluk ile vicdan tersi Orantılı sanırım. Çünkü biri rahat etmediği zaman muhakkak bir fedakarlık yapıp, o vicdanı susturmam gerekiyor. Bazen de doğru orantılı gibi geliyor. Vicdan rahat, kafam rahat eşittir huzurluyum. Bence vicdan insanı hayvandan ayıran en önemli özellik.
Evet vicdanlı birisiyim. Bundan dolayı canım yanmış mıdır diye sorarsanız, evet. Vicdanın insan için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum ama işte bazen de insanın canını çok yakıyor.
Bazen ne geldiyse bundan dolayı da geliyor, insanoğlu nankördür ama yine sen üzülürsün, vicdan yaparsın, o hatalarının üstüne bir örtü çekersin ama aslında yine devam eder... : )
Tek kötü anlamda da değil illa ki karşıdaki kişi kötü bir sey yapmasına gerek yok. Bir insanın durumu kötü olur üzülürsün, hayvanın aç olmasına vicdan yaparsın... : )