Kimisi de, verdiği rahatlık için ağlıyor.
Sen ağlar mısın?

Ben temel açıklamasıyla söyleyeyim. Ağlamak aslında insanın derdini anlatamadığı anda ortaya çıkan bir eylemdir. Yani birisi derdini sözle anlatamayınca ağlamaya başlar, yahut anlatacak kimsesi olmayınca. Bundan sebeptir ki bebekler her durumda ağlarlar, çünkü sorunları, sıkıntıları neyse anlatamazlar, anlaşılamazlar. Anlaşılmadıkları için de her insan gibi üzülür, bundan acı duyar ağlarlar. Yapmacık ağlamaları demiyorum gerçek ağlamaları diyorum. Yetişkinlerde de çok zeki insanların duygusuz gibi gülmek ya da ağlamak gibi eylemlerinin olmamasının sebebi de budur. Kendilerini anlatabilirler, sorunlarını, hislerini, fikirlerini sözlere dökebildikleri için ağlamazlar, ancak onları kimsenin anlamayışı da aynı şekilde onları üzer ve depresyona sokar. Ağlamayıp bunun yasını tutarlar. Buradan çıkan temel konu ne? Bütün insanlar anlaşılmak isterler. Bu yüzden kahve falları bakılır, haftalık burçlar okunur, kişilik testleri yapılır ve en önemlisi dertleşilir... Herkes anlaşılmak ister. Bununla ilgili en iyi açıklamayı bir sözle duymuştum: "İnsan anlamaktan çok anlaşılmaya ihtiyaç duyar, halbuki kendimizi anlatmak yerine tüm varlığımızla başkalarını anlamaya çalışsak hiçbir problem kalmazdı." Sözde de anlatıldığı gibi aslında hepimiz Empati yapılmasına dinlenip anlaşılmaya deli gibi muhtacı. Ve bazılarımız bundan çok korkar, çünkü güçlü duruşlarının açıklıkları, zayıflıkları ortaya çıkacak biri onlara zarar verecek diye. Bu insanlar genel olarak en büyük yaraya, ihanetlere maruz kalmış insanlar olur. Bu yüzden en temel güdüleri olan anlaşılmaktan bile korkar hale gelirler.
eskiden olsa zayıflık ve asla kendime izin vermemem gereken bir şey derdim şimdi her ne kadar hala alışık olmasamda yıllarca bastırılan göz yaşlarının ve duyguların er geç patlak verdiğini ve insanların bir şeyleri içinde tutmaması gerektiğini biliyorum, ağlamak insanlıktır.
Cevap
3Cevap
Ağlamak sadece gözlerden yaş gelmesi mi?
Üç beş dakika süren, bazen timsah göz yaşları şeklinde akanlar çok masumca olmuyor her zaman.. Bazen dudup dururken de ağlayabiliyor insanlar.. Rol icabı..
Asıl ağlamak dışına değil içine ağlamaktır.. Biriktirmektir onları en derinde..
Hem beş-on dakika değil, günlerce akan göz yaşlarıdır onlar..
Yaşandı maalesef..
Daha çok verdiği rahatlıktan ötürü ağlıyorum, çok sebebe de ihtiyaç duymuyorum ağlamak istediğim zaman. Uzun zamandır ağlamayınca durduk yere dahi olabiliyor bu.
"senin gözlerine ağlamak yakışmıyor diyen insan yüzünden ağlamaktır kimi zaman hayat"
Bu benim sözüm bu arada tırnak içine aldığına bakmayın 🤭
Ağlamak nedir bana göre çok derin bie soru acıtasyon yapmak istemiyorum ama şu son bir senede ağlamak nedir hakikaten öğrendim hatta ileri boyuta gitti nefessiz kalmıştım neyse hiç oralara girmim.
Ağlamak için ağlamadım...
En kolay rahatlama yöntemi.
İnsanın içindeki bütün dolmuşluğu ve ağırlığı dışarıya atıyor.
Görselde ilk defa yakışıklı birri yani 100de 1 yakışıklı birini görmek dünyada kskskdkdj
Sorum rağbet görmesi gerekir hahah görsel değil sh
Ayıp ve ya düşük düşürücü bir şey değil erkek ağlamaz diyen tiplerde saçma sapan düşünüyor
Bütün kötü hislerin dışavurumu
Sinirden ağlarım ben
Hüznün bosalmasi
Rahatlama biçimi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?