Ben öyle düşünmüyorum. Aksine bir insan bir insana sinirleniyorsa, mutlaka o insana karşı sevgi besliyordur. Kimse kaale almadığı, ciddiye almadığı, değer göstermediği, saygı duymadığı birine sinirlenmez. İnsan ancak bu kavramlara uyan kişilere tepki gösterir sinirlenir.
Ben öyleyim mesala. Sevdiğim insanların bir yanlışı bir hatası olduğu zaman sinirleniyorum. Çünkü bu hatayı onlara yakıştıramadığım ve ilerde zarar görmesinler diye sinirlenirim. Senin kastettiğin sevgisiz insanlar sinir duygusu değil, ürkeklik ve sessizlik duygusu yaşar. Bizzat çevremde dışlanmış, sevgisiz kalmış insanlar var. Onlarda hiç sinir görmedim.
Mesala sevgisiz kalan bir köpeğin, durduk yere bir insana saldırdığını görmedim, aksine boyun büküp kuyruk sallayarak sevimli gözükmeye çalışır. Ancak bir insan/ hayvan itilip kakılmışsa, fiziksel ve psikolojik şiddet görmüşse işte o zaman dediğin siniri yaşar.
Benim çok sevdiğim bir söz vardır "An gelir bir papatyanın son yaprağında kopar kıyamet" diye sevilmemek aslında insanı öfkeli sinirli bir konuma getirebilir çünkü bazı insanlar hırslıdır inatçıdır ısrarla Sevgi görmek isterler göremediklerinde ise öfkelenirler neden beni sevmiyor, benim neyim eksik gibi o tarz kendilerine sorular yönelterek kendi öfkelerini daha çok körüklerler bu da hem kendilerine hem de çevrelerine zarar verir bunu kabullenmek bu durumla barışık olmak bence kişi için en doğru seçenek olur.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Yiooo. Ben sabır taşı gibiydim baya baya 22 yaşında kadar falan, sinirden zerre eser yoktu bende. Zamanla insanlar tepine tepine, damarıma basa basa asabi bir şey yarattılar benden. Hep alttan alan taraf ben olduğumdan herkes memnunmuş. Sevgisizlikle alakası yok. Sinir olmamak bu devirde mucize gibi bir şey. Uyarırsın böyle “bak abicim sinirleniyorum az kendine gel” gibisinden ama yok lan illa zıvanadan çıkacaksın.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır sanmıyorum öyle olduğunu. Çünkü fevri hareketlerim oluyor ama bu sevgisizlikten değil, tahammülsüzlükten oluyor. Çünkü bazı şeylere gerçekten tahammülüm kalmadı. Sevgisiz değilim. Sevgisine inandığım, güvendiğim insanlar var hayatımda.
O zaman ben çok sevgisiz miyim? Alakası yok annem babam kardeslerim ile sevgi içinde büyüdük ve harikaydı çocukluğum. Eşim çocuklarım beni seviyor arkadaslarim da öyle ayy herkesi saydım. Ne kadar çok seviliyorum yaaa🥰🥰🥰 Ama aniden sinirlenebiliyorum 🤩
Valla çok şükür ailemden olsun çevremden arkadaşlarımdan olsun sevgiyi değeri gördüm. Sahte insanlarda oldu elbet ancak sevgisizlik gördüm diyemem. Sevgiye de tokum. Ama gel gör ki aniden sinirlendiğim şeyler olur. Hele ki yaş aldıkça bazı şeylere tahammül seviyem sıfır. Sevgisizliğinde etkisi vardır illa ki ama Allah akıl fikir vermiş kullanıcak. Kimse bahanelere sığınmamalı.
Sanmıyorum böyle olduğunu. Sinir anlık ortaya çıkan bir duygu ve olaya göre en sevdiğim dediğin insana bile sinirlenebiliyorsun. Sevgi, o kişiye sinirlenmeye engel olamıyor. Ama engel olamıyor diye sevmiyor da diyemeyiz.
Hayır, ben en çok sevdiğim insanlara sinirlenirim mesela çünkü en çok onları önemserim. Bu tamamen sevgimle bağlantılıdır bende, diğer insanlar en nefret ettiğim şeyleri yapsalar dahi zerre umurumda olmaz fakat sevdiğim birisinin en ufak bir davranışına ya da hareketine dahi sinirlenebilirim...
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Sinirsiz insan yoktur muhtemelen ama bu dozu aşacak boyuttaysa kesinlikle sorun teşkil eder.. Zaten çevresindeki insanlar bir yanda dursun en başta kendine zarar verir insanın.. Sevgi dolu olduğum için kolay sinirlenmiyorum o zaman ben :D Şaka bir yana sevgi iyidir hoştur ama sevgi pıtırcığı da gibi değilim ash keyifli geceler..
Alakası yok ya. Valla ben eskiden çok sakin birisi idim. Sinir hastası ettiler beni. Sinir anlık ortaya çıkan bir şey. Ne zaman sinirleneceğin belli olmuyor. Yani tam mutlusun diyelim, sinir bir anda geliyor. Çünkü, ciddi anlamda sinir eden insan çok. Bilerek beni sinir edenler var bir de. Gel de şimdi sakin ol. Valla eskiden sakindim, kızıyorum kendime. Keşke eskiden de böyle olsa idim diye. Sinirin, sevgisizlik ile alakası yok. Her şey insanlar da bitiyor aslında.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Sinir (asabiyet) içsel sıkıntı ve sorunların dışa yansımasıdır. Öfkesini kontrol edemeyen ve hayatında olumsuzluklar, mutsuzluklar olan insanlar çok basit şeylere bile çok büyük tepkiler vererek içlerini dolduran sorunları haykırma modeli oalrak asabiyeti kullanırlar.
Sinirlenmek zaman zaman aynı sevinç duymak kadar normal bi duygu aslında. Gerçekten sinirlenerek bir şey varsa, ya da o an iyi değilseniz, bir şeyler yolunda gitmiyorsa.
Fakat genel olarak herşeye tepkili, öfkeli, güzelliklere katlanamayan, sürekli çomak sokan insanlar vardır. Sevgisizlikten kaynaklı olarak ortaya çıkan davranış biçimi bu bence
Sanmam. Sevgisiz degilim ve cok sinirli biriyim genetik bir durum sanirim. Kontrol altinda tutmaya calisiyorum nefes egzersizleri falan yapiyorum. Bu sinirim dedemde babamda amcamda halalarimda tum ailemde var tez canliyiz tahammulsuz insanlariz cabuk sinirleniyoruz maalesef 🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alakası yok bence ailem ve aile büyüklerimden çevremden hep çok fazla sevgi gördüm. Ama her boka sinirlenip parlayan bir yapım var. Annemle babamın kavgaları babamın anneme vurduğunu annemın babama küfür ettigini gördüm. Aile içindeki kavgalardan etkilendim annemın dengesiz yapısından etkılendim. Yani her şeyin bir sebebi var.
Sinirin şekline göre değişir. Aniden ve çabuk sinirlenen insanların içinde bir savunma mekanizması geliştirdiğini düşünebiliriz. Kötü şeyler yaşamış olmak, travma veya ilgisiz bir çocukluk dönemi neden olabilir.
Çok güzel bir soru 👍 Sorunun cevabı bazı durumlar için evet! Bazı bireylerin ailesi ve çevresinden asgari düzeyde dahi sevgi alamadığında bir süre sonra ani sinir ve/veya öfke problemi gibi psikolojik sorunlarla karşılaşabilmektedirler...
Sevgisizlikten değil. Olayın akışına bağlı bir durum oluyor. Örneğin kaza yerindeki bir kişinin olayın travmasıyla kazazede yakınına yeterli müdahale edilmediğini düşünüp üzüntüden de sinirlenebilir. Bunlar hep sevgiden işte. ☺️
Ani öfke etraf tarafından sürekli değer gören övülen kimselerde olur yani poh pohlanan kişilerde çünkü bu kişiler bir yerden sonra kendilerini en doğru en iyi insan olarak görürler yapılan hiç birşeye tahammül leri olmaz sevgisizlikle alâkalı değil
Genellikle evet ama her zaman değil bence. Gerçekten sevgisiz büyüyüp çok kibar olan bir arkadaşım var. Ha sevgiyi sonra yanlış yerlerde aradı, ondan da böyle çıktı sevgisizlik.
Genelde sinirli insan merhametli olur ama aşırı sinirlenen biri kimseyi istemiyordur tek başına olmaya alışkın dır ondan dolayı patlaması da sorun lu oluyor
Sevgi pıtırcığı olarak büyüdüm ve hala öyle yaşamaya da devam ediyorum ama çok çabuk sinirlenip çok çabuk sinirim geçiyor. Sevgisizlikle alakali bir şey olduğunu düşünmüyorum
Evet böyle belirti var sevgisizlik de. Bir çok başka faktör de etkiler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
rahatliga alismis insanlar da sinirli olur aileden gormusswde sinirli olur sevgi gormemissede olabilir sinirli olmak insana ozgu bir sey o zaman mutluluga da sebep arayalim ¿
Alakası olduğunu düşünmüyorum bazı durumlar olur en sevdiğine en çok sinirlenirsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar tarafından sevilmemem çok başıma kakılınca sinirlendiğim doğru ama ailem beni sevgiyle büyütmeseydi bu sorunumu aşamazdım. Şimdi sevilmeyeceğimi kabullendim ve aileme çok minnettarım.
Hayır. Çünkü bazı insanlar kendilerini kontrol edemezler. Böylelikle de aniden sinirlenirlenirler. Bu onları elinde olan bir şey değildir. Beyni kontrol etmek çok büyük bir sanattır.
Bence bu tarz genellemeler yapmak hiç mantıklı değil. Kişiye göre değişebilecek bir durum. Sinirle ilgili veya ani sinirle ilgili tek bir nedensel değişken olduğunu sanmıyorum.