Bana göre hayatı anlamlı kılan yegane şey sevgidir. İnsan sevgisi, hayvan sevgisi, yurt sevgisi, doğa sevgisi, arkadaş-dost sevgisi… Sevgi olmayınca diğerlerinin varlığı anlam kazanamaz. Hayatı da anlamlı kılan, kişinin hayata sevgi ile bakmasında gizlidir. Tüm dertlerin dermanı, olmayacak şeylerin oluru bile sevgiden geçiyor. İnsanı insan yapan yegana şeylerin başında sevgi geliyor. Bunu takip eden bir diğer olgu ise huzurdur. Bu ikisi bir araya gelirse eğer, insan sanırım 100 yaşına kadar falan yaşar.
Hayatı güzel kılan sevdiklerimizdir. Sevdiklerimiz bu hayata anlam katıyor. Onlarla üzülüp, onlarla gülüyoruz. İyi günümüzde de yanımızdalar, kötü günümüzde de yanımızdalar. Eğer onlara olmasaydı bu hayat bence çekilmez olurdu.
Elbette insanın mutlaka sevdiği ve seveni vardır ancak iyi günde kötü günde yanımızda olma konusu emin olamadığım bir konu.. sadece ilk görüşe göre yazmak istedim. Aksi halde hayaller hedefler ve dahası hayatı güzel kılmak için yeterli sebep bence.
Anladım, haklısınız ilk görüşüm her insan için geçerli olamayabilir. Ben kendime göre hayatı güzel kılan unsuru yazdım. Yoksa dediğiniz gibi hedefler de hayatı güzel kılabilir :)
"Şu noktada olmayı çok istiyorum" dediğin noktaya gelebilmek. Dilediğin, istediğin şeylere sahip olmuşsun, kendin için iyisini başarmışsın vs. Bir hayatı bundan daha anlamlı kılan ne olabilir ki. İnsanın kendi hayatı her şeyden önce gelmeli. Var olmakla, yaşamak arasında ince bir çizgi var. Bu hayatı dolu dolu yaşayamadıktan sonra ne fayda...
Bana göre insanın sevdikleriyle birlikte olması ya da çevresinde iyi insanların olması ona güzel şeyler katan onun ruhuna iyi gelen insanlarla dolu olmasıdır. Ve insanın kendine hayata olan bakış açısıdır bir kere herşeye rağmen hayat yaşamaya değer ve güzel kişi bunun farkındaysa hayata daha güzel olumlu pozitif bir pencereden bakabiliyorsa ne mutlu o kişiye bence insan kendiyle barışıksa kendini seviyorsa iyilikten yanaysa ve iyilikte onu geri buluyorsa hayat güzeldir her anlamda bence.
Hayatta güzel olan şey yok denecek kadar azdır lakin şöyle bir şey var başına gelen olumsuzluklara bakış açın, onlarla mücadele edebilmen, herşeye rağmen dik durabilmek öğretir sana mutlu olmayı