Düşünmeye odaklanıp bunu zihnimizde alışkanlık haline getirdiğimizde zihnimizin disipline olup bunun alışkanlığını sürdürmeye direnç gösterir. Bunun tam tersini yapmak bir diyete alışmak gibi yeni bir alışkanlık kazanmak gibi desekte zihinsel duygu durumlar daha zorlar bizi bu süreçte istikrarlı olursak inanırsak bi zaman sonra bunu gerçekleştirmemiz mümkündür. burada yetenek yeni bir alışkanlık edinebilmektedir. Her zaman olan yaşanılanların kalıbın dışına çıkabilmektir. Bunu başarabilen insanlar asıl yetenekli kişilerdir. 👒
Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
Düşünmemek demeyelim de fazla dert edinmemek diyelim.. Bence buna doğuştan sahip olan insanlar da var, yaşanmışlıkları nedeniyle sahip olan insanlar da.. Yani yaşamı boyunca bir çok sorunla karşı karşıya kalan insanlar belli bir yerden sonra artık her konuyu fazla kafaya takmamaya başlıyor.. Çünkü biliyor ki ondan daha beterini de yaşadı, ondan daha acısı da var ve geçecek.. Eninde sonunda her şeye alışmak zorunda kalıyor insan.. Bunun bilincine varınca da artık duygularda körelmeler başlıyor.. Keyifli geceler..
Kesinlikle evet hatta sonradan öğrenilen bir yetenek. Ne düşünürsen o oluyorsun ve bu yüzden iyi düşünmek gerek. Bunun ilginç metotları da var. Önce belki inanmayacaksın denemesi bedava 🙂 Gözlerini kapat iki elini iyice ısınıncaya kadar birbirine sürt ve sonra başının üstüne koy beynin iki lobuna gelecek ve iki elin birbirine değmeyecek şekilde ve deki evrenden gelecek şifaya kendimi açıyorum. O anda tek bir düşüncen kalmaz ve inanılmaz rahatlarsın 🙂 Bunu vücudun ağrıyan bir yerine yap ağrın anında geçer.
Yetenek olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İnsan zamanla geliştirebilir, hisleri değiştirebilir. Gençliğimde gereksiz yere çok düşünürdüm. Şimdi zerre umursamıyorum. İnanılmaz değişim oldu. Fazla düşünmek hiç iyi değil. Makine yanarsa fena olur. Geri dönmek için uzun bir yol. O yolu bilirim zor döndüm o noktadan. Hiç kimse hiç bir dünyalık için düşünmeye gerek yok. Hepsi geçici. Ne diye canımı sıkacağım ki? Neyzen Tevfik rahatlığında yaşıyorum sana da tavsiye ederim.
Yetenek olsa gerek sanırım ben bu konuda ama sadece bu konuda yetenekli değilim... Elimde değil yaşadıklarımı hissettiklerini asla unutmam ve bazen düşünürüm...
Bence büyük yetenek bunu başarabilmek en azından benim için mümkün değil. Düşünmeyen kişileri takdir ediyorum. Kafaları raad en azından. Bizim gibi düşün düşün sonu gelmiyor...
Yetenektir. Ben surekli dusunurum. Film/dizi izlerken bile dusunurum. O yuzden cok yoruluyorum aslinda. Dusunmeden duran insana helal olsun nasil yapiyorlar bizede anlatsinlar