Kadına değer vermenin en güzel örneklerinden biridir bu kare. Bir düğün merasiminde kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kadınların önünde kendisi için getirilen sandalyeye oturmayıp kadınlarla birlikte ayakta poz veren, kibarlığı ve beyefendiliğiyle örneğimiz, liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun özgürleştirdiği Türk kadınına selam olsun. 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.
Kadın bir gün değil her gün değerlidir. Kadına değer vermek nasıl mı olur?
maalesef bu değeri bir çok kadın sadece yılda 1 gün görüyor. O da olmasa da olur. Bu yüzden çicek değil de kaktüs verilmeli. Nasıl ki kaktüs susuzluğa dayanıklıdır bir çok kadın da değer görmemeye dayanıklı. Bu gün de o kadınlara kutlama değil de sadece değerli olduklarını hatırlatma günü. Şanslı kadınlar ise bu değeri hep görüyor zaten.
Kadın önce kendine değer verip kendine inanmalı, gücünün bilincinde olmalı, sevgiyi başkalarından değil önce kendinden beklemeli, yerinin ne kadar kıymetli olduğunu anlamalı, kendine saygı duymalı ve duyulmasını sağlamalı... Değerini bir güne değil bir hayata yaymasını bilen kadınlar olabilmek gurur verici olur 🌸
Kadınlara değer sadece bir günle olmamalı ayrıca kadınlar günü dedikleri bugün fabrika işçisi kadınların öldüğü gündür kapitalist düzen bunu hediye gününe çevirdi
Herkes kendi yaşantısına bakmalı. Kendini düzeltmeden toplumu düzeltemezsin. Ben ne yazmışsam yaparım. 48 yaşındayım, bu yaşıma kadar her zaman kendine saygısı olmayan kadına bile saygılı davrandım, nazik davrandım, nahif davrandım. Hiçbir kadına küfretmedim, hakaret etmedim, şiddet uygulamadım, bunu yapanlara da müsamaha ile değil nefretle baktım. Söylediğim neyse yaptığım da odur, daha iyisi de toplumun her bireyinin düşüncelerini, davranışlarını, tavrını ve tarzını düzeltmesine bağlıdır.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti gibi oldu kendini anlatman. Keşke diye belirttiğim cümle, genel olarak bir temenniydi. Zira kadınların bırak değeri ve saygıyı görmeyi, şiddete bile maruz kalmadığı günler bizim toplumumuza çok uzak...
Hanımefendi benim görüşümden bu manayı çıkarmışsınız ya helal olsun. Toplumu bir kişi drğiştiremez. Her birey kendini drğiştirir. Ben ancak kendi davranışımla örnek olabilirim ama kimseyi drğiştiremem.