Neredeyse her şeyi bilip öğrenebiliyoruz ama hayat söz konusu olunca birkaç dakika sonrasını tahmin bile edemiyoruz. Peki siz bu yönünü seviyor musunuz yoksa hayatınızla ilgili her şeyi bilmek mi isterdiniz?
Tamamen bir bilinmezlik ortamını sevmiyorum keşke tamamen olmasa bile az çok bir fikir edinebilseydik hayata dair. Yarın ne olacağını bilmeden yıllar sonrasına planlar yapıyoruz hayaller kuruyoruz neler neler düşünüyoruz ama bir bakmışız hayallerden tamamen uzaklaşmışız. Keşke azcık bilme şansı olsaydı böyle olunca zor oluyor, bir de hayat koşulları ağır maddi manevi genel olarak geçinmesi zor olduğundan artık hayal kurmak hayal oluyor. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilsek zevkli olmazdı ama yüzeysel bir kaç bilgi edinsek fena olmazdı.
Bana göre hayatın en güzel tarafı bu. Öngörülemez ve tahmin edilemez oluşu. Yarının ne getireceğini bilmek ve ona göre yaşamak belli bir süre sonra aşırı derecede sıkıcı olacaktır. Ben hayatın bu halini çok seviyorum. Çünkü umut için hep bir fırsatımız oluyor. Gün doğmadan neler doğar diyoruz. Böyle düşünüyoruz ve yarınlardan hep bir beklenti için oluyoruz. Bu bizi insan ve hayatın akışına göre daha diri tutuyor. Olması gereken gibi yaşıyoruz.
Hiç sevmiyorum. İyi, kötü ne yaşayacaksak her birini o an itibariyle bilmeyi o kadar isterdim ki. Bilinmezlikler içerisinde kaybolmak, hayatın içerisinde kaybolmak gibi. Oradan oraya savruluyoruzdur belki de. Toparlar mıyız, toparlayamaz mıyız bilemiyoruz. Çünkü hayatın bilinmezliği böyle bir şey. Her şeyin bilincinde olarak yaşamak belki gelecek olan kötü günlerin tedirginliğini hissettirirdi, yaşayacağımız güzel günlerin heyecanı içerisine sokardı bizleri ancak yine de bu hayatı yolu, yönü, sonu bilerek yaşamayı tercih ederdim.
Merhaba Evet bazen gerçekten seviyorum. Çünkü herşeyin çok tepetaklak gittiği bir an 'da yine güneş tepeden gülecek, yine papatyalar açacakmış hissini seviyorum. Karanlık gömerken beni siyahlara ben mavi denizlere dalıp, sahildeki martılara simit atacağım diye düşünüyorum doğru. Tahmin edemedim, plan yapamadığım şeyleri asla sevmiyorum ancak hayatın bu sürpriz tarafı biraz iç gıcıklayıcı tabii.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Karşımıza ne çıkacağını bilsek o zaman yaşamdan zevk alamazdık ki.. Detayda yazdığın gibi bir kaç dakika sonrasını bilmek, aynı filmi ikinci defa izlemek gibi.. En heyecanlı yerinde ne olacağını bildiğin de ilk izlediğindeki tepkiyi veremezsin. Hayatta öyle işte. Bilmeden yaşamak bence daha zevkli..
Tahmin edilemez oluşu hayatı yaşanabilir kılıyor zaten. Yoksa yaşamak için kimsenin bir amacı olmazdı. Her şey tahmin edilebilseydi ve gelecek hakkında bilgimiz olsaydı hiçbir şey için çabalamazdık çünkü olup olmayacağını bilirdik.
Seviyorum, ama bu kötü şeyler yaşayınca iyi gelmiyor insana. Mesela hiç tahmin etmediğimiz bir vakitte kötü bir haber almak. İnsana şok etkisi yaşatıyor. Her şey iyi giderken birden tepetaklak olması. İnsanı hazırlıksız yakalıyor. Ama o kötü zamanlarda, karanlıktayken, hic ışığın bize bulamayacağını zannettiğimiz zamanlarda, hic beklemiyorken gelen güzel bir haber, o bütün acıları silmeye de üzerini örtüyor. Bu bakımdan yarının bize ne getireceğini bilmeden yaşamak aslında güzel. Hala bir umudu oluyor insanın.
Bazen hazırlıksız yakalanmak güzeldir. Hazırlıksız yakalanarak tecrübe sahibi oluyoruz genelde. Hazırlıksız yakalanmak da hayatın bilinmeyen ve öğretici yönü. Her şeyi bilmek istemem, çünkü bunu kaldıracak güce sahip değilim. Hayatın tahmin edilemez oluşunu hem seviyorum hem sevmiyorum. Seviyorum çünkü yeni ben inşa ediyorum. Sevmiyorum çünkü garantici bir insanım
Hayatin inişleri çıkışları olmasa hayatın zorluğunu bilmez Şu an sevinebilecegimiz mutluluğun degerinin farkına varamaz ansızın sevinçlerimiz olmazdı hergun bilinen bir hayat düşünsenize yarin ne olacağını biliyorsunuz cok sıkıcı olurdu ,
Toparlamaya çalışmayın bırakın hayat dağınık kalsın... 😉
Yarinimizin ne olacağını bilmeden bundan yıllar sonrasi için yatırım yapıyoruz. Ama insanın ömrü bir kaş ile göz arası kadar kısa ama hayat için yaptıklarımız oldukça fazla.2dakikanin bile garantisi yoksa aşılar boyu yasacakmisiz gibi hissedip öyle davranıyoruz 😑
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
hayatı hayat yapan iyi ya da kötü sürprizleri bence. diğer türlü her şeyi bilmek ezbere bir oyun gibi olurdu. bizi yaşatan şeyler yarın için beklediğimiz sürprizlerdir gibi geliyor. her şeyi bildiğim bi hayat düz bir çizgide ilerlerdi. mutluluğun formülünü bilemem ama bir grafiği vardır. sürekli mutlu olmak imkansızdır çünkü insanı mutlu eden inişlerin ardından gelen çıkışlardır. çıkış yapabilmek için inişler gerekir. bu da hayatın sürprizleriyle mümkündür. ben böyle düşünüyorum
Seviyorum, hayatla olan tek ortak yanımız sanırım. Her an ne olacağı, neyle karşılaşacağımız belli değil. Bu beni çok eğlendiriyor da. Çünkü sen planlar yaparken karşına çıkan olaylar, hayat. Bir nevi sahnede yaşanan sürprizler gibi ๑
İnsanı yaşatan, sıkı sıkıya bağlayan da bu zaten. Büyük küçük fark etmeksizin yapılan her bir seçimin bizi nereye götüreceğini kesin olarak bilememek, hata üstüne hata ile güçlenmek bence gayet keyifli.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Bilinmezlik kesinlikle iyidir.. Yoksa aksi takdirde her şeyi önceden biliyor olsaydık hayatın ne kadar sıkıcı bir hal alabileceğini düşünmek dahi istemiyorum 😃 Hayır zaten sıkıcı, bir de her şeyi bilsek neler olurdu😄 Keyifli geceler..
Korkutucu olduğunu düşünüyorum, bazılarına heyecanlı gelebilir ama bu hayat tozpembe değil ve ne karşımıza çıkacağını bilemeyiz. Aslında çok garip bir durum.