Bazı şeyler ne kadar istenilse de tarif edilemez, ki tarif edilemiyor oluşu zaten onu büyük kılar. Bu çok büyük bir acı da olabilir, birine duyulan aşkta... Peki senin tarif dahi edemeyeceğin bir şey geldi mi başına ve böyle hissettiğin duygu nedir?
▪️Bir şeyi başarmanın verdiği haz, hele ki kimse başaracağım düsunmuyorsa sanirım onu başarmanın verdiği hazzı tarifi imkansız. ▪️Onun dışında benim için tarif edemeyeceğim diger bir duygu ise aşk. Tam anlamıyla nedir bilmiyorum, ve yaşadığımı da düşünmüyorum. Bunu söylediğim zaman insanlar nasıl bu yaşına kadar yaşamadın diyor ama hoşlantı, ilgi ya da sevgi başka aşk başka bir şey bence. Bilmiyorum bu benim için tarifi mümkün olmayan bir şey. ▪️Bir de son olarak, bazen kendimi çaresiz hissettiğim zamanlar oluyor, böyle boşlukta gibi... İşte o anın tarifi imkansız bende. Hiçbir cümle, kelime anlatamaz onu.
Bebeklerim :D :D ahaha ben de sizi seviyorum tamam anladık duygusala bağlamayın beni be :D yeni adıma alışın bak kısaca Fire diyin kendi aramızda 🤣🤣 💕 💕
Hiç beklemediğin anda gelen bir ölüm oluyor. O acının tarifi yok mesela hem aklın ermiyor inanmak istemiyorsun. Birazdan o kişi çıkıp gelecek gibi kapıdan içeri girip konuşacak gülecek gibi düşünüyorsun. Ama bir yandan o acı insanı boğuyor. Ne söylesen ne desen ne düşünsen nafile. Öyle gibi işte ne bileyim
Çaresizlik bu duygunun tarifini yapamıyorum. Bırakılmış olduğum durumun içinden ne yaparsam yapayım çıkamadım işte o zaman çaresiz kaldım bunun tarifi yok. Ama asla bir daha o duruma düşmem
Sevdiğin ilgi duyduğun insanın bir başkasını sevdiğini öğrenmektir... Tarifi çok karışıktır. Unutmalısın diyosun. Her neyse geçelim bu duyguyu
Yaş büyüdükçe duygular daha anlamlı daha büyük oluyor. İlk üniversitesiteye giderken evden ayrılacağın gün annene babana attığın o heyecanlı işte sonunda bakışı. Bunu yaşadım. Evlendiğin gün evden ayrılırken ki o duygular. Hiç yaşamadım ama baba delisi biri olarak ben sanırım iç güveysi getiririm 😂 Babanın ya da annenin ölmesi. Bu duygu için arkamdaki o karlı dağ yıkıldı denir bizim orada. Ama bence daha fazlası.
Çaresizlik, tarifi olmayan bir duygu bence. Nasıl, ne şekilde anlatılır bilemiyor insan. Ancak bu duyguyu yaşayarak nasıl bir duygu olduğuna dair fikir sahibi olabiliyor insan. Yeryüzünden silmeyi isteyeceğim birkaç duygudan biri bu.
Bende tarifi olmayan epey duygu var. Bunlardan bazıları şunlar;
Sevgi
Merhamet
Öz güven
Huzur
Merak
Aşk
Mutluluk
Özgürlük
Ama en özeli, tanımsızı aşk. Çünkü her duyguyu iyi kötü anlatırsın. Ama aşkı yalnızca yaşayabilirsin. Çünkü kalıplara sığmayacak kadar gerçek ve saftır ๑
Bende, sevdiğin kişinin gözlerine bakarken orada bir his oluyor tarif edemiyorum içim içime sığmıyor ama o yaşadığım hissi tarif edemem sadece hissedebiliyorum.
O his içinde kendimi kaybediyorum kendimi unutmak o bakışlarda harika bir şey. Bana bakan gözlerde o hissi yaşarsa beraber kaybolma ve nerelere gittiğimiz bilmediğimiz yerlerde zaman geçirmek güzel. Kıskanmayı, üzülmeyi, acı çekmeyi tarif edebilirim... Ama o ilk anlattığım şeyi tarif edemem yaşadığım gibi.
İnsanın içi içine sığmaz o duyguyu yaşarken. Kişi emeklerinin meyvesini aldığı zaman huzurlu ve mutlu hisseder kendini. Tarifsiz olan duygunun adı huzur ve mutluluktur bence, emeklerinin karşılığını almaktır
Duygular tarif edilemez ama aynı tecrübeleri başından geçiren insanlar birbirini anlayabilirler. Mesela, hiç aşık olmamış birine aşkı anlatırsan saçma bulur gibi bir şey.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tarif etme duygusu Çünkü ne kadar düşünürsem düşüneyim, hissettiğimin aynısını karşı tarafa geçirebildiğimi düşünmüyorum. Böyle nasıl diyeyim ki, borcum varda tam ödemeyemiyorum gibi. Hep eksik kalıyor.