Kimileri plan üstüne plan yaparak sistemli bir hayat yaşamaya çalışırken kimileri ise yol nereye biz oraya diyerek geleceği çok düşünmeden o anın tadını çıkararak yaşıyor, yaşamaya çalışıyor.. Peki sizde durumlar nedir?
Değişiyor benim için. Planlı olmayı oldukça seviyorum. Ama gel gör ki bazen mutluluk anın tadına varmak. O yüzden kendimi sıkı sıkı kurallar dahilinde sıkıştırmıyorum. Akışına göre yaşamayı, elimde olan anları da bir plana oturtmayı seviyorum. İki durumu da yaşayarak bir diğerinden mahrum olmamayı mantıklı buluyorum. Neticeye bakarsak sürekli anı yaşayıp, plansız kalan insan da yorulur ve işleri aksar. Her anını bir plana oturtma takıntılı kişiler de kaçan ana üzülür ve bu plana tamamen sadık olamadıklarını görünce başarısızlık yüzünden üzülürler.
Hiç bir zaman plan programdan, kurallardan, disiplinden hoşlanmadım. Uymak zorunda kaldığım durumlarda tabi ki de uyuyorum. Ama hayatımı bir plan içinde yaşayıp, her an kendimi, kendi oluşturduğum o kural ve kriterlere endekslemedim. Anlık yaşayan biriyim. Bunun zararlarını çok kez gördüm. Ama ben böyle iyiyim. Diğer türlüsü beni kasıyor, strese sokuyor. Çok kez de denedim aslında planlı yaşamayı. Ama planımı gerçekleştiremediğimde, yoluma bir taş çıktığında aşırı sinirlerim bozuldu ve strese girdim, gerildim. Çok planlayıp istediğim bir şey gerçek olmayınca hayal kırıklığına uğruyorum. Ki bugünlerde de tam olarak başıma gelen bir durum bu, bir şeyi çok isteyip plan yapıp sonra da hayal kırıklığına uğramış olmam.
O yüzden bugün de daha iyi anladım ki, PLANSIZ ANLIK YAŞAMAK DAHA İYİ. 💆♀️
Bazı konularda plana programa ihtiyaç duyarım hesapları karıştırmamak adına. Çok yoğun bir gün geçireceksem neyi ne zaman yapacağıma hangisine öncelik tanıyacağıma önceden düşünüp karar veririm. Ama bazen plansız programsız yaşamakta iyi olabilir güzel oluyor spontane gelişen olaylar durumlar da eğlenceli keyifli olabiliyor ama bu nadiren oluyor arkadaşlar arasındayken oluyor bu genelde. Velhasıl kelam plan programa özen gösteririm plan yapmaktan hoşlanırım. Her iki türlü de yaşıyorum neyse kaçtım ben yiuv çauv💃
Zamanı verimli geçirmek için planlı olmanın çok büyük yarar sağladığını biliyorum ancak bazı insanlar kafasındaki plana göre yaşar. Yani rutinini ve yapacaklarını aklında sıralamışsındır ve gününü ona göre geçirmeye karar vermişsindir. Yani eğer ki bu kafada kurma olayı da planlı yaşamaya dahilse planlı yaşıyorum denebilir. Ancak bana göre planlı olmak daha çok somut şeylere dayanmayı çağrıştırıyor. Ne bileyim ajanda tutan olur, yapılacakları post-ite yazıp buzdolabına asan olur vs.
Sürekli planlı programlı bir hayat yaşamıyorum. Sadece iş hayatım planlıdır, onun dışında zaman zaman akışa ayak uydurmak daha rahatlatıcı geliyor. Tabii ipleri tamamen bırakmadan.
Planlı yaşama kafasında olduğum dönemde imkan yoktu, anlık yaşayarak ve karar alarak imkanları çoğalttım, şimdi tamamen anlık yaşıyorum. Yani hayatınızdaki çıkış yolu hangisiyse ona göre davranmak lazım.
Bir planım olur ancak sonra evdeki hesap çarşıya uymaz ve doğaçlama devam ederim. Yani planlı başlayıp anlık olarak yaşıyorum hayatı 😅 daha bugüne kadar bir şeyi planlayıp sonuna kadar o plan doğrultusunda götürebildiğimi hatırlamıyorum 😅
Plansız programsız yaşanan bir hayat sağlıksız bir hayattır. Bunun içinde spor çalışma iş uyku düzeni sosyal faaliyetler hobiler eğlence seyahat vb hersey var